Κόψτε κάτι!

Την περασμένη Τρίτη έγινε η τελετή υποδοχής νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κεραμεικού. Μπορεί τα νέα μέλη να μην είναι πολλά, για την ακρίβεια χωράνε σε ένα δωμάτιο, αλλά οι Συριζαίοι εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του αιώνα θα έχουν αποκτήσει τα 180.000 που έβαλαν σαν στόχο. Γι’ αυτό και στην πρώτη «τελετή» σερβιρίστηκαν, για το καλώς όρισες, τυροπιτάκια που έφεραν από το σπίτι τους οι συνταξιούχες του κόμματος που αποτελούν και την πλειοψηφία των μελών του. Μία πρόταση για να γίνεται περιτομή στα νέα μέλη ώστε να θεμελιώνεται σε πιο στέρεα βάση η σχέση τους με το κόμμα δεν υιοθετήθηκε προς το παρόν γιατί διαπιστώθηκε ότι με τα περισσότερα νέα μέλη, λόγω του πεπερασμένου της ηλικίας τους, θα υπήρχε σοβαρό «διαδικαστικό» πρόβλημα.
Επίσης, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, η λέσχη που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Συριζαίοι στην Αγίου Μελετίου, εγκαινιάστηκε με… αγιασμό!
Αντίοχος Ταμπαρέλος

Η εργασία που προωθεί η κυρία Κεραμέως, με το «συμμάζεμα» που επιχειρεί στο χώρο της Παιδείας και την ανοικτή ιδιωτικοποίηση, οδηγεί σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Πρόσφατα φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από γενικές συνελεύσεις προχώρησαν σε κινητοποιήσεις που συνάντησαν την καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας. Το ζήτημα του ασύλου είναι σοβαρό, αν και υπονομευμένο, αλλά το θέμα των διαγραφών φαίνεται να απασχολεί αρκετούς φοιτητές. Πολλές φορές η καταστολή έφερε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα του υπουργείου Παιδείας…

Ο συγχωρεμένος… φασίστας

Το πρώτο πράγμα που έκαναν τα «δημοκρατικά» καθεστώτα στα κράτη της ανατολικής Ευρώπης μετά το 1990 ήταν να κατεδαφίσουν τα μνημεία που θύμιζαν τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών και τη νίκη επί του φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Βουλγαρία βιάστηκαν να εξαφανίσουν και το μαυσωλείο του αντιφασίστα Δημητρόφ στο κέντρο της Σόφιας, που αποτελούσε παρεμπίπτοντα όρο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αλλά κανένας Ευρωπαίος, από όλους αυτούς τους υπερευαίσθητους για το κομμουνιστικό παρελθόν δεν είπε ποτέ ούτε μία λέξη για το τερατώδες μαυσωλείο του Φράνκο στην Ισπανία. Γι’ αυτό, και τώρα που ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός προχωράει όχι στην κατεδάφισή του, αλλά στη μετακίνηση των υπολειμμάτων του Ισπανού φασίστα σε κοινό τάφο, οι Ευρωπαίοι δημοκράτες τηρούν σιγή ιχθύος. Για τον αιμοσταγή δικτάτορα που πέρα από τους νεκρούς των μαχών, εκτέλεσε εν ψυχρώ εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες και τους παράχωσε σε ομαδικούς λάκκους. 114.000 Ισπανοί παραμένουν ως «εξαφανισμένοι»! Και κανένας από τους φασίστες εκτελεστές δεν λογοδότησε, ούτε στα ισπανικά ούτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τον Φράνκο, οι Ευρωπαίοι νεοφιλελεύθεροι, δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι, ποτέ δεν θα τον εξισώσουν με τον Χίτλερ!
Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!