Αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο iskra.gr ένα ενδιαφέρον κείμενο που περιγράφει ανάγλυφα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Ο ιστότοπος iskra.gr απηχεί τις πολιτικές θέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έζησε, και ζει, στο πετσί του την καταστολή που γνώρισε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια από τις πλέον απεχθείς επιδείξεις θράσους και φαυλότητας από την αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσήλθε στη Ζωγράφου για να εκφράσει, τάχα, την κατά τ’ άλλα ψηφοθηρική, ενόψει εκλογών, αλληλεγγύη της στην δημοσιογράφο και πενόμενη Ιωάννα Κολοβού, η οποία αφού είδε την πρώτη κατοικία της να εκπλειστηριάζεται με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ζούσε από την ανάλγυτη κυβέρνηση Μητσοτάκη το δράμα της έξωσης των δικαστικών κλητήρων με την βίαιη και βάρβαρη επίθεση αστυνομικής ομάδας. Και γράφουμε για μια μνημειώδη επίδειξη θράσους και υποκρισίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εμείς δεν ξεχάσαμε και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, όπως καμώνεται ότι κάνει η ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, διότι πέραν των μεγάλων πολιτικών θεμάτων και συνεπειών που εγείρονται, οι εξευτελιστικές δικαστικές διώξεις που συνεχίζουμε να υφιστάμεθα για τους αγώνες μας κατά των πλειστηριασμών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας το επιτρέπουν, ακόμα κι αν το επιχειρούσαμε. 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ξεχάσουμε, λοιπόν, ότι η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε, μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι κλπ, το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε εξευτελιστικό «ΝΑΙ», ήταν εκείνη η ηγεσία που εγκαινίασε τους μαζικούς, κάθε Τετάρτη, σε όλη την Ελλάδα, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας στη δεύτερη κυβερνητική θητεία της, πετώντας στα σκουπίδια το σύνθημα και τη δέσμευση που πρόβαλε ως αντιπολίτευση: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!

Εμείς, επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις πολλές εξώσεις που είτε «εθελοντικά» και συχνά με την βία των ΜΑΤ, διαπράχθηκαν επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε μερικές εκ των οποίων επεδείχθη ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα και σύληση από αυτήν που συνέβη στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους βάρβαρους βδομαδιάτικους ξυλοδαρμούς και τις αυθαίρετες συλλήψεις των ΜΑΤ σχεδόν κάθε Τετάρτη επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στους ηρωικούς διαδηλωτές που προσπαθούσαν ειρηνικά να υπερασπίσουν πρώτες κατοικίες στα Ειρηνοδικεία και στη συνέχεια στα συμβολαιογραφεία.

Δεν μπορούμε με κανένα τρόπο, επιπροσθέτως, να λησμονήσουμε τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε από ροπαλοφόρους των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ο μακαρίτης «θρυλικός» δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, χτυπήματα που τον οδήγησαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπως και πολλούς άλλους συναγωνιστές μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξεχάσουμε ότι ηγεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με υπογραφή του Α. Τσίπρα, ήταν εκείνη που με νομοθετική ρύθμιση μετέφερε την διεξαγωγή των πλειστηριασμών από τις ανοικτές διαδικασίες των Ειρηνοδικείων, στα σκοτεινά και «θωρακισμένα» ηλεκτρονικά δίκτυα των συμβολαιογραφείων, προκειμένου να παρακαμφθεί και το ελάχιστο ίχνος διαφάνειας, λαϊκής παρουσίας και ελέγχου στις εκπλειστηριαστικές διαδικασίες, που μαγειρεύονται πλέον στο μαύρο σκοτάδι.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ότι ήταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το «αδίκημα» της απόπειρας παρεμπόδισης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ακόμα και φτωχών ανήμπορων ανθρώπων, όπως της πάμφτωχης και άρρωστης γριούλας 85 χρονών στον Ισθμό της Κορίνθου που είχε μπει εγγυήτρια σε πενιχρό δάνειο του γιου της που πάσχιζε να συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα, σε «ιδιώνυμο αδίκημα» που τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός χρόνου!!!

Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ηγεσία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που εγκαινίασε το «κόλπο grosso» της απαράδεκτης μεταβίβασης των «κόκκινων δανείων» με ευτελέστατα ποσά σε κερδοσκοπικά «fund», αντί να εκχωρήσει αυτά τα δάνεια με τους ίδιους όρους στους δανειολήπτες, βοηθώντας έτσι να ανασάνει η κοινωνία αλλά και η οικονομία.

Δεν θα ξεχάσουμε ότι ήταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το «αδίκημα» της απόπειρας παρεμπόδισης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε «ιδιώνυμο αδίκημα» που τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός χρόνου

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ξεχνάμε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέτρεψε αυθαίρετα όχι μόνο στα fund αλλά και στους “services” να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων, πράγμα που απαγόρευσαν δικαστήρια ακόμα και ο Άρειος Πάγος, χωρίς όμως η επιδρομική κυβέρνηση Μητσοτάκη να πειθαρχεί στις αποφάσεις τους.

Και κυρίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που φόρτωσε μέσω του αμαρτωλού «Τμήματος της Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!!!) με βαρύτατες κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα και δικαστικές διώξεις, δεκάδες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην υπουργός της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μάλιστα, εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη εκκρεμούν τέσσερις δίκες, που του φόρτωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες ενώ εκκρεμούν από το 2017, συνεχώς αναβάλλονται μέχρι σήμερα παρά την επιμονή του Π. Λαφαζάνη να δικαστεί και αυτό διότι οι εξουσιαστές θέλουν το Λαφαζάνη οιονεί κατηγορούμενο και γιατί θεωρούν ότι είτε η καταδίκη είτε η αθώωση του θα έχει πολιτικό κόστος για τις διεφθαρμένες, ξενόδουλες και αιχμάλωτες του χρηματιστικού κεφαλαίου κυβερνήσεις.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαπράξει όλα αυτά τα πρωτοφανή ανοσιουργήματα, προσήλθε, τάχα, χωρίς καν μία συγνώμη και χωρίς καν να απαιτήσει την κατάργηση όλων αυτών των εκτρωμάτων που διέπραξε σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας, για να εκφράσει δήθεν αλληλεγγύη στον «τόπο των εγκλημάτων της».

Ο «Μαυρογιαλούρος» ωχριά μπροστά σε τέτοιες πρακτικές και οι πράξεις του φαντάζουν ως πταίσμα μπροστά στις εκμαυλιστικές πρακτικές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού έκανε ότι μπορούσε για να δυσφημήσει την Αριστερά, τώρα επιχειρεί να εκμαυλίσει όσο μπορεί με το ψέμα, την υποκρισία και τον εμπαιγμό ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην κοινή λογική μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο «άλλοθι» και σύμμαχο στα φρικτά έργα της.

Ν.Ζ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!