Ιθαγενείς και Αρειανοί

Σύμφωνα με στοιχεία Ιουνίου του ΕΦΚΑ, σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (περίπου 750.000 νομάτοι) «αμείβεται» με 330 ευρώ το μήνα. Και μετά οι πολίτικαλι κορέκτ, που προφανώς ζουν στον πλανήτη Άρη, απορούν και εξανίστανται για τις μούντζες.

Ε.Φ.

Ο ηγέτης εκατονταετίας συναντιέται με τον νέο πρέσβη της Χώρας της Ελευθερίας. Η γλώσσα του σώματος μαρτυρά άνεση και κεραυνοβόλα αμοιβαία συμπάθεια. Ανταλλάσσονται γνώμες, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται οδηγίες. Μια ωραία ατμόσφαιρα, μακριά από φανατισμούς…
Μ.Α.

Βέτο; Τι είναι αυτό;

– Η Βουλγαρία μέχρι χθες (οπότε η «ζύμωση» απέδωσε καρπούς, χάρη στην κυβίστηση του σκοπιανοφάγου-που-έγινε-αρνάκι πρώην πρωθυπουργού Μπορίσοφ) έθετε βέτο στην Ε.Ε. όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας».

– Η Τουρκία εξακολουθεί να θέτει βέτο στο ΝΑΤΟ όσον αφορά την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας.

– Η Ελλάδα όμως σε όλους τους οργανισμούς λέει σε ΟΛΑ ναι. Ναι στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ναι και στην είσοδο Αλβανίας και «Βόρειας Μακεδονίας» στην Ε.Ε.

Σιγά μην κακοκαρδίσουμε τους εταίρους μας επειδή δεν τηρούνται οι συμφωνίες από τα Σκόπια και επειδή η αλβανική πλευρά καλλιεργεί ανθελληνικό κλίμα με πρόσχημα τη «γενοκτονία» των Τσάμηδων…

Κ.Γ.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, πάλαι ποτέ αριστερή δικηγορική παράταξη, συμπορεύεται στο gay pride με τον Αμερικανό πρέσβη. Αγωνιστικό χαιρετισμό έστειλαν οι πρεσβείες του Ισραήλ και της Γαλλίας. Σύσσωμα τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουν τη μεγάλη [και πολύχρωμη] αγωνιστική κινητοποίηση. Επιτέλους! Όλοι ενωμένοι! Τέρμα τα μίση και τα πάθη! Φαίνεται ότι ο νέος Πρέσβης τους ενώνει όλους, πίσω του!
Γιάννης Ραχιώτης
(ανάρτηση στο facebook)

Ακούει κανείς;

Ο έμπειρος πολιτικός και διπλωμάτης Π. Μολυβιάτης, σε επιστολή του προς τον κ. Στόλτενμπεργκ, γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισημαίνει ότι ο οργανισμός αυτός οδηγείται σε διάλυση εφόσον δεν διασφαλίζει τα μέλη του και κάνει διακρίσεις υπέρ της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας την Ελλάδας. Τα αυτονόητα λέει, τρελό θα τον βγάλουν.

Ν.Τ.

Η Κολομβία παραληρεί

Οι απεργοί λιμενεργάτες στο Πορτάλ ντε λας Αμέρικας, που εδώ κι ένα χρόνο μετρούν δεκάδες θύματα στις συγκρούσεις τους με τις δυνάμεις καταστολής, πανηγυρίζουν τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, με το που ανακοινώνεται η νίκη του Γκουστάβο Πέτρο στις προεδρικές εκλογές. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πολύπαθης Κολομβίας, μέχρι τώρα ασφυκτικά δεμένης στο άρμα των ΗΠΑ, η χώρα θα έχει προοδευτικό πρόεδρο. Ανάλογες σκηνές πανηγυρισμών υπήρξαν σε όλη την Κολομβία, ενώ η κεντρική πλατεία Μπολίβαρ της Μπογκοτά ήταν επί δύο νύχτες και δύο μέρες πλημμυρισμένη από κόσμο που παραληρούσε. Η νίκη του Πέτρο έρχεται μετά από χρόνια μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στον δεξιό φιλοαμερικάνο πρόεδρο Ντούκε, με την καταστολή να προκαλεί εκατοντάδες θανάτους και «εξαφανίσεις» αγωνιστών. Η εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει σε βάρος της Ουάσιγκτον τους συσχετισμούς στην «πίσω αυλή» των ΗΠΑ. Ήδη ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι, μόλις αναλάβει και επίσημα την εξουσία, θα απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και θα αποκαταστήσει στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα.

 

Ακαταδίωκτο

Έχουμε μπει σε νέο κύμα πανδημίας, λέει ο ένας ειδικός. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, λέει ο άλλος ειδικός. Πρέπει και οι κάτω των 60 να λάβουν 4η δόση του εμβολίου, λέει ο παράλλος ειδικός. Δεν είναι και απόλυτα απαραίτητο, λέει ο παραπαράλλος (ειδικός πάντα). Καλά κάνουν και μας δουλεύουν, σάμπως θα τους κυνηγήσει κανείς; Γι’ αυτό το πρώτο μέτρο που έλαβαν με το που έσκασε η πανδημία ήταν να ψηφίσουν το ακαταδίωκτο. Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει σφυρίξει λήξη, και θα μας ξαναμαντρώσει μόνο μετά τις διακοπές, διότι στο μεταξύ τρέχουν οι μπίζνες…

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!