Νότος γιοκ

Γράφω το σχόλιο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του Νότου στην Αθήνα. Ο Ραχόι δεν θα πάει λέει, ο Ολάντ ζει έναν δημοσκοπικό εφιάλτη στη χώρα του και ψάχνει πού να πιαστεί, ο Ρέντσι παίζει το κεφάλι του και μάλλον το χάνει με το δημοψήφισμα στην Ιταλία… Μια ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή. Πάντως, «κύκλοι» της κυβέρνησης δήλωναν εγκαίρως ότι «η σύνοδος αυτή δεν στοχεύει στη διαμόρφωση ενός “μετώπου του Νότου” ή της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε αντιπαράθεση με τον Βορρά και τον “πυρήνα” της Ε.Ε.». Προνοητικοί οι κύκλοι… Σου λέει, ας το δηλώσουμε από τώρα μόνοι μας, μη μας βάλουνε οι Γερμανοί να κάνουμε μετά καμιά δήλωση μετανοίας μέσα στη Βουλή, όπως με την ΕΛΣΤΑΤ. Ελπίζω τουλάχιστον η Κύπρος να μας δώσει το 12άρι…

Γιώργος Π.

 

Υπερβολική λατρεία

Επειδή κυκλοφορούν κάτι κακοήθειες για 4.000 αστυνομικούς στη ΔΕΘ, δηλαδή τι θέλετε να πείτε; Και οι Beatles όταν έδιναν συναυλίες είχαν τη φροντίδα της Αστυνομίας, για να αποφευχθούν οι υπερβολικές εκδηλώσεις λατρείας… Όλα ανάποδα τα βλέπετε πχιά…

Σπύρος Σούρλας (στο Facebook)

 

Euroγάιδαρος

Είναι πολύ ευχάριστο που μειώθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα… Και πώς μειώθηκε δηλαδή; Με πολύ απλό τρόπο: Μειώθηκε το όριο της φτώχειας, οπότε μειώθηκαν και οι φτωχοί. 4.512 (376 ευρώ το μήνα) το ετήσιο εισόδημα -σύμφωνα με τη Eurostat- που εξασφαλίζει ασφαλή διαβίωση, 7.178 (598 ευρώ το μήνα) ήταν το όριο το 2010! Μαθαίνει ο άτιμος ο γάιδαρος να μην τρώει και γίνεται πλούσιος. Όταν εκπαιδευτεί πλήρως και ψοφήσει θα κερδίσει τον πλούτο του Ουρανού.

Σ.Σ.

 

kafedesΤεστ DNA

Στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν πολιτικές λιτότητας, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας! Πες το, βρε τιτανομέγιστε Μάκη, στον κόσμο να το ξέρει! Κάθεται ο άλλος και στεναχωριέται που του κόψανε τη σύνταξη, πες του ότι έγινε τεστ DNA και βγήκε αρνητικό να ησυχάσει.

Τ.Β.

 

Οι πρόσφυγες ως μνημονιακή δέσμευση

«Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ.
Με αυτό το «πολλά» εννοεί βέβαια τα τρία μνημόνια καταστροφής της χώρας. Και σε ανταπόδοση, μαζί με το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, είμαστε πια υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε τη μετατροπή της χώρας σε Νταχάου προσφύγων και μεταναστών. Καμιά ανησυχία και για το νομικό πλαίσιο. Το Δουβλίνο που ανατινάχθηκε σε όλη την Ε.Ε. θα ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Σε λίγο το αποικία χρέους θα μοιάζει λίγο…

Ζ.Ρ.

 

Ομιλείτε ελληνικά;

Ξεκινάει διεθνής διαγωνισμός για το νέο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Απαραίτητο προσόν για όλα τα μέλη του Δ.Σ. η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Τα ελληνικά δεν χρειάζονται φυσικά καθόλου για τα απλά μέλη Δ.Σ., ενώ για τον πρόεδρο περιλαμβάνονται ως απλά «επιθυμητό προσόν». Ελληνικά, τα βασικά δηλαδή, κάνα μπινελίκι και τέτοια. Πάλι καλά.

Ρ.Μ.

 

Έκοψε η μαγιονέζα

Ξεκατινιάστηκαν Θεοδωράκης, Γεννηματά και χαλάει από ό,τι φαίνεται ο αρραβώνας. «Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, ήθελε να κληρονομήσει και το Ποτάμι», λέει το κόμμα του Σταύρου για τη Φώφη. «Η κεντροαριστερά για να επιτύχει, χρειάζεται μπέσα», απαντάει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι, κεντροαριστερά και μπέσα είναι αξεχώριστες έννοιες. Άμα δεν βάλεις μπέσα δεν πετυχαίνει η κεντροαριστερά, κόβει.

Σ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!