Θράσος, αλαζονεία, ανηθικότητα, κυνισμός

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» όσους κάνουν κριτική για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα. Μόνο χειροκροτήματα αξίζουν, κατά τον πρωθυπουργό, στην αποτελεσματική κυβέρνησή του.

Θράσος, αλαζονεία, ανηθικότητα, κυνισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Παρεμπιπτόντως, η Δαδιά καίγεται για 7η μέρα, και όλα βαίνουν καλώς στο βασίλειο της Μπανανίας. Το πιστοποίησε και ο Διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας!

M.Σ.

 

Ξένος στον τόπο του

Ταξίδευα με το ΚΤΕΛ Ξάνθης, μαζί με έναν νεαρό Πομάκο. Εξαιρετικό παιδί, πτυχιούχος, με πλήρη γνώση του τι συμβαίνει στη Θράκη. Πρόσφατα είχε απολυθεί από τον στρατό. Ήταν πολύ πληγωμένος από την αντιμετώπιση που είχε. Μου είπε ότι αισθάνθηκε «ξένος στον τόπο του». Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτό!

Γ.Θ.

Το Ισραήλ βομβάρδισε πάλι τη Συρία: 3 νεκροί και 7 τραυματίες (καλά, δεν πειράζει, Ισραήλ είναι, έχει πανταχόθεν το ελεύθερο να κάνει ό,τι γουστάρει). Το Ιράκ θέτει θέμα στον ΟΗΕ, να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα (4.000 άνδρες) από το έδαφός του, και η Άγκυρα απαντά ότι το ιρακινό έδαφος το παραβιάζουν οι… Κούρδοι. Οι δε «κύκλοι του ΟΗΕ» διαρρέουν ότι είναι απίθανο να καταδικαστεί η Τουρκία (πέφτουμε από τα σύννεφα). Το Ισραήλ σκοτώνει πάλι Παλαιστίνιους στα Κατεχόμενα (είπαμε, Ισραήλ είναι, δεν πειράζει). Η Τουρκία γιορτάζει πανηγυρικά την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο και εξακολουθεί να απειλεί την Ελλάδα και τη Συρία (περιττό να πούμε πόσο έχουν θυμώσει οι «κύκλοι του ΟΗΕ»). Κερασάκι στη τούρτα: ο Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει βουτιές με τον Πούτιν στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Τέλεια πάμε!

Ψιλό γαζί

Κατάργησαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αύξησαν όμως τα τιμολόγια. Όπως ακριβώς το τραγούδαγε ο Μηλιώκας: «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες».

Μ.Α.

 

Φάε το φαΐ σου, αλλιώς θα σε πάρει ο Διάδοχος

Όχι μόνο οι δικοί μας καραγκιόζηδες, αλλά και οι «μη μου άπτου» Γάλλοι μια χαρά γαργάρα έκαναν τον αιματοβαμμένο Διάδοχο. Έχουν όμως, λέει, καλή δικαιολογία: «Ας όψεται η ενεργειακή κρίση, αλλιώς ούτε για φτύσιμο δεν θα τον είχαμε». Κάτι τέτοιες γελοιότητες διαρρέουν οι μακρονικοί κύκλοι. Τότε ρε παιδιά, αν αυτά είναι τα κριτήριά σας, γιατί δεν καλοπιάνατε εξαρχής τον Πούτιν, να μην γίνεστε κι εσείς ρεζίλι σαλιαρίζοντας με το αιματοβαμμένο μεσαιωνικό ζόμπι; Η ανειρήνευτη πάλη της Δυτικής Δημοκρατίας με τον Ανατολικό Αυταρχισμό σας μάρανε…

Ε.Φ.

 

Αναγκαίο κίνημα

Η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα ουσιαστικά καταργήθηκε στα μνημονιακά χρόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε το τελικό χτύπημα. Πλέον υπάρχει πλήρης ασυδοσία. Οι ρυθμίσεις που έγιναν ισοδυναμούν με πλήρη απορρύθμιση. Η Ελλάδα είχε επιστημονικά τεκμηριωμένο, δημοκρατικό και θεσμικά ισχυρό χωροταξικό και πολεοδομικό κανονιστικό πλαίσιο. Οι επιστημονικοί φορείς (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ) και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μεγάλη ευθύνη. Το πεδίο των καμένων περιοχών είναι θεσμικά έρμαιο της «πράσινης» περιβαλλοντοκτόνας ανάπτυξης. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί. Δυστυχώς η κοινωνία των ενεργών πολιτών, παρά τις κατά τόπους μάχες που έδωσε, δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να αποτρέψει τους σχεδιασμούς. Είναι αναγκαίο ένα κίνημα υπεράσπισης της Μητέρας Γης.

Γ.Θ.

 

Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Voucher διακοπών 150 ευρώ για 4μελή οικογένεια! Ευτυχώς που δεν κληρωθήκαμε, γιατί θα έπρεπε να ψάξω για τα υπόλοιπα 850 (και λίγα λέω, γιατί τα παιδιά έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε). Καλά πήγε κι αυτό…

#ΜαςΚοροϊδεύουνΌλους (από FB)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!