Οι ΣΥΡΙΖαίοι βουλευτές του Ερντογάν.

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας της αντιπολίτευσης παρακολούθησαν την επίδειξη ισχύος του Τούρκου προέδρου στην Αλεξανδρούπολη.  Παρακολούθησαν τη φιέστα και άκουσαν τις οδηγίες του. Εσείς οι «ομοεθνείς» μου βουλευτές έχετε πολύ δουλειά να κάνετε για τα συμφέροντα  της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη παρήγγειλε ο Σουλτάνος. Άλλωστε είχε έγκαιρα αναφερθεί στην έλλειψη θρησκευτικών ελευθεριών των «ομοεθνών»του αλλά και στις κοινωνικές ανισότητες των μουσουλμάνων στη Θράκη. Η «μητέρα πατρίδα» έχει διαμηνύσει κατ’ επανάληψη  ο Ερντογάν δεν ξεχνά τα παιδιά της όπου και αν  βρίσκονται. τα «σύνορα της καρδιάς» τους. Αρμόδιοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αυτών είναι οι Μουφτήδες, η ΜΙΤ, το υπουργείο εξωτερικών.  Εσχάτως, με σουλτανικό φετφά, ρόλο αναλαμβάνουν και οι τοπικοί βουλευτές  μιας γειτονικής χώρας. Και αυτά λέγονται χωρίς να αντιδρά, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς κυβερνητικός παράγοντας. Τιμήσαμε έτσι την πατροπαράδοτη «φιλοξενία» μας και κυρίως το Ευρωπαϊκό δίκαιο και την αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά ξένης χώρας. Τον ταράξαμε στο δικαιοσύνη τον «καθυστερημένο» Ανατολίτη…

Σ.Π.

Μην είδατε τους δημοσιογράφους;

Χωρίς την παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις και οι επισκέψεις του Τούρκου προέδρου σε φορείς και σχολείο της Θράκης. Ό,τι μάθαμε ήταν από ανταποκρίσεις και μεταδόσεις τουρκικών ειδησεογραφικών πρακτορείων της Τουρκίας και της Γερμανίας. Όχι! Δεν ήταν κατάληψη δημόσιου ελληνικού χώρου. Ήταν η τουρκική συμβολή στην ενημέρωση του λαού της χώρας που φιλοξενούσε τον Τούρκο πρόεδρο και ο σεβασμός του τελευταίου προς την δημοσιογραφία. Και αν η κυβέρνηση το δέχθηκε, με αίσθημα ανακούφισης, καθώς  «πάλι την βγάλαμε καθαρή» με το πιο χαμηλό κόστος η ΕΣΗΕΑ δεν βρήκε κάτι να πει;

Ν.Τ.

Μην είδατε τον Καμμένο;

Ο υπουργός άμυνας της χώρας έλειψε από το πρόγραμμα συναντήσεων με το Τούρκο Πρόεδρο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων αντικαταστάθηκε από το αρχηγό ΓΕΕΘΑ ενώ ο ίδιος παρακολούθησε μια στρατιωτική άσκηση. Το βάρος της  «ιστορικής» διάστασης επίσκεψης Τούρκου προέδρου, μετά από 65 χρόνια, δεν στάθηκε αρκούντως σοβαρή ώστε να παραβρεθεί ο Καμένος με την διπλή του ιδιότητα ως υπουργός άμυνας αλλά και επικεφαλής του κόμματος που επιτρέπει στον Τσίπρα να παριστάνει τον πρωθυπουργό.
Τα σχόλια των ΜΜΕ κυκλοφόρησαν ότι η σχετική απαίτηση διατυπώθηκε από την Τουρκική προεδρεία. Κατανοητή η στάση της Τουρκίας. Αλλά η αποδοχή της από την ελληνική πλευρά και η αδιαμαρτύρητη πειθάρχηση στην «εντολή»,  πως ακριβώς συνδέεται με τη «στάση πυγμής» της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας; Ο Ερντογάν καθόρισε την ατζέντα των συζητήσεων από την Άγκυρα, με τη συνέντευξη στον Παπαχελά, καθόρισε και με ποιούς επιθυμεί να μιλήσει.  Υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Και προπάντων αποτελεσματική!

Γ.Π.

Ο Τσίπρας το βιολί του

Είναι τόσο κατηγορηματικός ο Τσίπρας στις συχνότατες ραδιοτηλεοπτικές του εμφανίσεις, και μάλιστα διάρκειας 40-60 λεπτών εκάστη, για τη θαυμάσια πορεία της οικονομίας που ώρες-ώρες αναρωτιέμαι μήπως είμαι τόσο προκατειλημμένη που δεν μπορώ να το δω κι εγώ. Αλλά, μετά, διαβάζω στην Εφ.Συν που μόνο αντικυβερνητική δεν είναι, τα αποτελέσματα της έρευνας της Prorata και συνέρχομαι. Αλλά δεν συνέρχεται κι ο πρωθυπουργός. Τέλειωσαν τα βάσανα, λέει, βγαίνουμε από τα μνημόνια, πάμε πολύ καλά, έρχεται η ανάκαμψη. Κι ας λέει η κοινωνία, σε ποσοστό 77% ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε χάλια και μόνο ένα ισχνό 13% να δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση. Αυτός το παραμύθι του! Δεν κωλώνει το άτομο. Συνεχίζει να πουλάει τρέλα με τη σέσουλα.

Λένα Ηλιάδη

 Αριστεροδεξιά χούντα

Το τετράστηλο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής «Σπάει το ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου» δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά των εργοδοτών που η νόμιμη απεργία καθίσταται είδος πολυτελείας από μια «αριστερή» κυβέρνηση. Δεκαετίες ολόκληρες ήταν αίτημα των αφεντικών, αλλά η Δεξιά δεν τολμούσε να το ικανοποιήσει. Είχε και η Δεξιά τα όρια της στην αντεργατικότητα και την αντιλαϊκότητα. Όρια που δεν τα έχει η ΑριστεροΔεξιά που κυβερνάει και ισοπεδώνει τα πάντα γυρίζοντας –ανερυθρίαστα– την Ελλάδα στην εποχή των δικτατοριών! Ως η πιο δημοκρατική χούντα από ιδρύσεως ελληνικού κράτους!

Μπ. Ροϊλός

Νέοι Εφιάλτες

Πανηγυρίζει η Καθημερινή με τίτλο «Από τη μικρή ΔΕΗ του 2014, στη μικρότερη ΔΕΗ του 2017», τραυλίζει η Αυγή για το ίδιο θέμα, έχοντας κάνει στο παρελθόν πολλά πρωτοσέλιδα υπέρ των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών που αντιστέκονται στο ξεπούλημα σημαντικών τομέων και μεριδίων της ΔΕΗ. Ποιος ξεχνάει τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» την δουλική εκποίηση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων; Τώρα, η λέξη «ξεπούλημα» έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «επένδυση», από την ίδια εφημερίδα. Κι όχι απλά μεριδίων, αλλά των νευραλγικών υποδομών της ΔΕΗ, του εθνικού υπεδάφους, του δημόσιου πλούτου, της βάσης, δηλαδή, παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι έννοιες «στρατηγικής σημασίας» και «εθνική κυριαρχία» έχουν πλέον εξαφανιστεί από την κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να στηριχτεί η εθνική προδοσία, έχουν αλλάξει και το λεξιλόγιό τους, αλλού με διαγραφές λέξεων και εννοιών κι αλλού με διαστρεβλώσεις νοημάτων. Ποιος το φανταζόταν, ποιοι θα είναι οι νέοι Εφιάλτες!

Ιάκωβος Παπαδάς

Κορίτσια με τσαγανό

Εάν ισχύει αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι, σε εποχές που οι γυναίκες χρειάζονταν άδεια για να βγουν από το σπίτι, ότι μερικές είναι πιο άντρες κι απ’ αυτούς που φορούν παντελόνια, τότε η Νατάσσα Μποφίλιου ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτή την τιμητική διάκριση. Είναι από τους μάγκες, τις μαγκίτισσες που έλεγε ο Τσιτσάνης, που δεν τους πάτησε το τρένο. Κι ας βγήκαν τα άδεια πουκάμισα τύπου Πέτρου Τατσόπουλου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Μαρίας Χούκλη που λιβανίζουν την καθεστωτική σαπίλα να την αποδοκιμάσουν χυδαία για το θάρρος της να πει, στην Εφ.Συν, χωρίς σάλτσες και μισόλογα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία κι ότι «πιστεύω στον προσωπικό αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση… Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας… Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.» Η Νατάσσα είναι από τα κορίτσια με ψυχή και ποιότητα. Με αγάπη και σεβασμό την ασπάζομαι!

Στ. Ελλ.

Το λαχανί και το ροζέ

Μετά από χρόνια, πήραν ξανά οι Πασόκοι τους δύο μεγαλύτερους δικηγορικούς συλλόγους, ενώ το ΠΑΣΟΚ της Γεννηματά με τη νέα ονομασία δείχνει τάσεις εκλογικής ανόδου. Προσπαθώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ (με παλιατζούρες τύπου Κουρουμπλή και Σπίρτζη) ανέστησε το παλιό ΠΑΣΟΚ. Και πάμε πλέον για νέο γύρο αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα δύο ΠΑΣΟΚ, το λαχανί και το ροζέ!

Μυρτώ Μπαξεβάνη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!