Για πολλούς Δημοκρατικούς, το να σκοτώσεις 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Ιράκ δεν δικαιολογεί μια πρόταση μομφής. Επιπλέον, θεωρούν ότι είναι αξιέπαινος ο Ομπάμα που βομβάρδισε 8 χώρες και δημιούργησε το πρόγραμμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών-δολοφόνων. Οι ίδιοι άνθρωποι, πάλι, είναι πεπεισμένοι ότι μια πρόταση μομφής εναντίον του Τραμπ μπορεί να υποβληθεί από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτοί οι Δημοκρατικοί, που ανακάλυψαν τη μοναδική υποψηφιότητα η οποία θα μπορούσε να ηττηθεί από τον Τραμπ, βαδίζουν ολοταχώς προς την ανακάλυψη και του μοναδικού επιχειρήματος για πρόταση μομφής που θα μπορούσε να σκάσει στα μούτρα τους. Ιδού τι γράφει ένας από αυτούς: «Πράγματι θα πρέπει να υποβληθεί από την πρώτη μέρα πρόταση μομφής κατά του Τραμπ, δεδομένης της τρυφερότητάς του προς τον Πούτιν, η οποία αγγίζει τα όρια της προδοσίας»…

Από την άλλη, οι μπίζνες του ανθρώπου που σχεδιάζει να γίνει Πρόεδρος εντός του μήνα σαφώς παραβιάζουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ σε σχέση με τη διαφθορά όχι μόνο εκτός αλλά και εντός των συνόρων. Πρόκειται για καραμπινάτη αιτία υποβολής πρότασης μομφής – η οποία μάλιστα δεν απαιτεί την καταδίκη ούτε μιας μαζικής δολοφονίας… Επιπλέον, ο Τραμπ γίνεται πρόεδρος μετά από περιστατικά εκφοβισμού ψηφοφόρων και διαγραφής τους από τους εκλογικούς καταλόγους, όπως επίσης με διακηρυγμένες μια σειρά αντισυνταγματικές πολιτικές. Με άλλα λόγια, μπορεί πράγματι να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά του Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη κιόλας μέρα, για πολλούς λόγους – ενώ οι Δημοκρατικοί ξόδεψαν ήδη μήνες για να στήσουν τον μοναδικό ισχυρισμό που δεν θα δουλέψει.

Μέχρι να γελοιοποιηθούν πλήρως οι Δημοκρατικοί με τις φαντασιώσεις τους, πιθανά νέα γεγονότα θα έχουν έρθει στην επιφάνεια σχετικά με τις πραγματικές πηγές των Wikileaks, ενώ στο μεταξύ θα έχει βέβαια καλλιεργηθεί ακόμη μεγαλύτερη εχθρότητα προς τη Ρωσία. Τα πολεμοχαρή γεράκια ήδη κατάφεραν να κάνουν τον Τραμπ να μιλάει για πυρηνική κλιμάκωση. Ευτυχώς, οι Δημοκρατικοί έχουν έναν τελευταίο άσο στο μανίκι. Αρκεί να αφήσουν κάνα μήνα στον Τραμπ, κι αυτός θα τους δώσει στο πιάτο το ισχυρότερο δυνατό επιχείρημα για πρόταση μομφής. Αναφέρομαι βεβαίως στο μεγαλύτερο φόβο των Ιδρυτών Πατέρων των ΗΠΑ, στο πιο ακραίο έγκλημα, στο Απόλυτο Κακό: ένα προεδρικό σεξουαλικό σκάνδαλο.

 

*Αποσπάσματα άρθρου του συγγραφέα και ακτιβιστή Ντέιβιντ Σουάνσον, που δημοσιεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου στο μπλογκ του (davidswanson.org)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!