Πολλοί σχολίασαν τον χωρισμό της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο με πρόταση του Αλ. Τσίπρα. Κανείς, όμως, δεν επεσήμανε μια εμφανή ομοιότητα.

Ας δούμε τη νέα δομή του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την παρουσιάζει η Αυγή: «Η Π.Γ. θα είναι 29μελής, θα συνεδριάζει σε τακτική βάση μία φορά τον μήνα για θέματα στρατηγικής και θα χωρίζεται σε δύο υπο-όργανα, που θα λειτουργούν ξεχωριστά και θα συνεδριάζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με μοναδικά κοινά μέλη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα. Τα δύο αυτά όργανα θα είναι το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο».

Ας δούμε τώρα τι έγραφε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1994 σε επιστολή του στα μέλη του αντίστοιχου με την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ οργάνου, του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ: «Το Ε.Γ. είναι ενιαίο πολιτικό όργανο και τα μέλη του είναι ισότιμα μεταξύ τους, ανεξάρτητα της όποιας εσωτερικής τους διάταξης στην Πολιτική ή Εκτελεστική Γραμματεία. […] Το Ε.Γ. συνεδριάζει κάθε 20 – 25 ημέρες υπό την Προεδρία μου, ενώ η Πολιτική και Εκτελεστική Γραμματεία με ευθύνη του Γραμματέα της Κ.Ε., συνεδριάζουν σε δεκαπενθήμερη και εβδομαδιαία βάση».

Μπορεί και να πρόκειται για σύμπτωση… Πάντως υπάρχει ένα πρόσωπο που ήταν μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ το 1994 και 22 χρόνια μετά συμμετέχει στο Εκτελεστικό.Συμβούλιο. του ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για τον Αντώνη Κοτσακά που προχτές ανακοινώθηκε, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τον «πολιτικό σχεδιασμό» της Κουμουνδούρου.

 

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!