Θύμωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης με μια ερώτηση του δημοσιογράφου του Sigma Γιώργου Τάττη, σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – και αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου, επιτιθέμενος φραστικά εναντίον του δημοσιογράφου. Η ερώτηση που ενόχλησε τον κ. υπουργό ήταν απλή: «Μήπως είναι καιρός να πούμε ότι και η πολιτική των ΜΟΕ δεν έχει αποδώσει»; Αντί απάντησης, υπέστη χυδαία επίθεση: «Γιατί πάντα βάζεις αυτή την ερώτηση;». «Υποψιάζομαι τι θέλεις και τι δεν θέλεις». Και άλλα τέτοια όμορφα και δημοκρατικά…

Προφανώς την απάντηση στην ερώτηση για τα ΜΟΕ έδωσε λίγες μέρες μετά η άρνηση του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ να δεχτεί τα όσα πρότεινε με γραπτή του επιστολή ο κ. Αναστασιάδης, δηλαδή και νέες υποχωρήσεις «καλής θέλησης», που που μένουν ως βάση συζήτησης για μελλοντικές διαπραγματεύσεις/διεκδικήσεις της Τουρκίας. Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι η αδυναμία του πολιτικού συστήματος σε Λευκωσία και Αθήνα να παράξει εναλλακτική στρατηγική. Αδυναμία την οποία μετατρέπει σε θράσος και αυταρχισμό ενάντια σε όσους τολμούν να θέτουν ερωτήματα.

ΥΓ: Εντυπωσιακή και η αφωνία της αντιπολίτευσης, της Ένωσης Συντακτών κ.λπ. Υπό άλλες συνθήκες, θα είχαν βγει στα κάγκελα. Όμως ΜΟΕ και Διάλογος είναι οι ιερές αγελάδες που κανείς δεν μπορεί να θίξει!

Δ.Γκ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!