Βοηθάμε τους αδελφούς Ουκρανούς, που μάχονται για τη δημοκρατία κ.λπ., όχι από το υστέρημά μας, αλλά από το περίσσευμά μας. Αυτό διαβεβαίωνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπουργός Άμυνας. Πόσες φορές τους έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους; Ε, μια-δυο… Με τι τους έχουμε βοηθήσει; Α, αυτό είναι μυστικό, τι θέλετε, να μάθουν οι Τούρκοι πόσα Καλάσνικοφ κρατάμε καβάτζα; Αυτά λέγονταν με κάθε σοβαρότητα.

Έρχεται μετά ο αχάριστος Σολτς, και κάνει ρόμπα τον πρωθυπουργό μας, αποκαλύπτοντας ότι δεν βοηθάμε με λιανοντούφεκα, αλλά θα στείλουμε και άγνωστο αριθμό τεθωρακισμένων BMP-1. Αλλά όλα κι όλα, θα μας τα αντικαταστήσουν οι Γερμανοί με δικά τους. Και γιατί δεν στέλνουν τα δικά τους απευθείας οι Γερμανοί στους αδελφούς Ουκρανούς; Α, δεν θέλουν, διότι μπορεί να θυμώσουν οι Ρώσοι. Οπότε βρίσκουν βολικούς τύπους σαν τον κ. Μητσοτάκη, που δεν φοβούνται τους Ρώσους, να κάνουν τη δουλειά.

Έστω. Τι θα πάρουμε για να δώσουμε τα δικά μας ΒΜΡ-1, που τα βγάλαμε σαπάκια για να μειωθούν οι αντιδράσεις; (Εάν είναι σαπάκια, γιατί δεν τα έχουμε αντικαταστήσει κύριε Παναγιωτόπουλε; Με σαπάκια θα αντισταθούμε εάν επιτεθούν στα νησιά μας οι… Ρώσοι;). Ε λοιπόν, θα πάρουμε μερικά πιο σαπάκια – απ’ αυτά που οι Γερμανοί δεν έβρισκαν κορόιδα για να τους τα δώσουν τζάμπα. Τέλος πάντων, πότε θα τα πάρουμε; Άγνωστο, διότι χρήζουν γενικής επισκευής (και μετά… πέταμα).

Πες-πες, όμως, οι αποκαλύψεις πληθαίνουν: έχουμε κάνει δεκάδες αποστολές. Δίνουμε τόσο πολλά που τα ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν κάψει λάδια (δεν πειράζει, δεν προβλέπεται να τα χρειαστούμε σύντομα, σωστά;). Οπότε μας βοηθούν να τα μεταφέρουμε ακόμη και… Νεοζηλανδοί και Καναδοί. Τι έχουμε δώσει, εμπλεκόμενοι έτσι άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας; Ιδού μια όχι εξαντλητική λίστα (εξαιρουμένων των τεθωρακισμένων) όπλων που στείλαμε στους Ουκρανούς αδελφούς, πολλά από τα οποία βρίσκονταν σε στρατόπεδα και στρατιωτικές αποθήκες των νησιών του Αιγαίου:

– 60 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger

– 1.100 αντιαρματικούς πυραύλους RPG

– 2.100 ρουκέτες RM-70

– 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών

– 3,2 εκατομμύρια σφαίρες 7,62 χιλιοστών

και πάει λέγοντας.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. υπουργός, που αποστρατιωτικοποιούν ντε φάκτο τα νησιά, αντί να κρυφτούν, κυνηγάνε τους αξιωματικούς που, λένε, αποκάλυψαν αυτά τα στοιχεία. Άντε, ας κυνηγήσουν και τον Σολτς που αποκάλυψε ότι τον εξυπηρετούμε, δίνοντας επιχειρησιακά τεθωρακισμένα με μεγάλη ισχύ πυρός και παίρνουμε (αν και πότε) κάτι πραγματικά σαπάκια με… λιανοντούφεκο στον πυργίσκο.

Ε.Φ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!