Βγαίνει η επιτροπή ειδικών για την πανδημία και «συστήνει» το ένα και το άλλο. Διότι τώρα είναι καλοκαίρι κι έχουμε άλλες δουλειές (να σερβίρουμε μπίρα στους καλτσοπεδιλοφορούντες τουρίστες), οπότε απλώς «συστήνουμε». Τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από Σεπτέμβρη πάλι, μαζί με κούνημα δάχτυλου που δεν προσέχαμε το καλοκαίρι. Δεν πειράζει, χαλάλι. Στο κάτω-κάτω, είπαμε, ακαταδίωκτο έχουν, ό,τι θέλουν λένε.

Κι αν σκάει νέο κύμα, δεν πανικοβαλλόμαστε, εξακολουθούμε να υπηρετούμε ευσυνείδητα την ξένη πελατεία. Άλλωστε κύμα είναι, ταιριάζει με το καλοκαιρινό μουντ. Να, σκεφτείτε το σαν παφλασμό της πανδημίας, και χαλαρώστε. Αλλιώς θα θεωρηθείτε σαμποταριστές της βαριάς μας βιομηχανίας!

Κάναν-δυο επιφανείς ειδικούς όμως, τι μύγα τους τσίμπησε και πρωί-βράδυ αποδομούν τις «συστάσεις» της επιτροπής ειδικών; Να κάνουν δεύτερη αναμνηστική δόση οι άνω των 60 «συστήνει» η επιτροπή, και αμέσως, τσουπ, πετάγεται ο άλλος ειδικός: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και το ECDC επισημαίνουν ότι δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα, ώστε για να προταθεί η δεύτερη αναμνηστική δόση στους κάτω των 79». Μάλιστα…

Μετά η επιτροπή συστήνει να κάνουν και οι κάτω των 60 (Αν θέλουν, λέει, κι αφού συνεννοηθούν με τον γιατρό τους! Πολύ φιλελευθερισμός δεν έχει πέσει τελευταία; Μας κακομαθαίνετε κύριοι ειδικοί, μας κακομαθαίνετε…). Δεν περνάει μια ώρα και, τσουπ, πετάγεται ο παράλλος ειδικός: «Μπα, μην το κάνετε, δεν υπάρχει λόγος». Ξαναμάλιστα…

Το πρόβλημα είναι όμως ότι κάπως έτσι αρχίζουν οι αβάσιμες, απαράδεκτες, επικίνδυνες, αντιεπιστημονικές και βάλε συνωμοσιολογίες: «Θέλουν να ξεστοκάρουν για να κάνουν νέες παραγγελίες» (α πα πα, αποκλείεται). Ή: «Μάλλον ξέχασαν να στείλουν στον τάδε τη μίζα του, και γι’ αυτό τους αδειάζει» (μα πόσο διεστραμμένο μυαλό πρέπει να είσαι για να σκεφτείς τέτοια πράγματα;).

Γι’ αυτό παιδιά της Επιστήμης, οργανωθείτε λίγο, γιατί οσονούπω θα μιλάτε και δεν θα σας δίνει σημασία ούτε η μάνα σας. Να, πάρτε παράδειγμα από τα παιδιά της Δικαιοσύνης, που πάντα βρίσκονται σε ομόψυχη εγρήγορση: το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάζονται είναι νόμιμο, απεφάνθησαν. Ξεκάθαρα πράγματα, δίκαια, και επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!