Οι δηλώσεις Αναστασιάδη περί ΑΟΖ του ψευδοκράτους σε συνάρτηση με τα όσα έχει αποδεχθεί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο στόχος είναι η νομιμοποίηση της διχοτόμησης

Oι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί ύπαρξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του κατοχικού καθεστώτος στο οποίο η Τουρκία μπορεί να πραγματοποιεί γεωτρήσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων, αποτελούν ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ολίσθημα του Νίκου Αναστασιάδη.

Να υπενθυμίσουμε και την παλαιότερη θέση του περί λύσης του Κυπριακού το οποίο θα στηρίζεται σε αυξημένες αρμοδιότητες εξουσίας στα συνιστώντα τμήματα και χαλαρής ομοσπονδίας, κάτι που στην ουσία συνιστά μορφή συνομοσπονδίας.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα και τα πολιτικά ολισθήματα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ι. Κασουλίδη, που αφορούσαν τόσο το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου όσο και τη δήλωσή του ότι το νέο κράτος που θα προκύψει θα διαδεχτεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό στην ουσία αποτελεί παραδοχή παρθενογένεσης και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέτοιου είδους πολιτικά ολισθήματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα όταν μάλιστα προέρχονται από τα άτομα που κατεξοχήν χειρίζονται το Κυπριακό, αλλά και από πολιτικά πρόσωπα με μακρά παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Τα πιο πάνω σε συνάρτηση με τα όσα έχει αποδεχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στην ουσία ο στόχος τους είναι:

– η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας και

– να οδηγήσουν το Κυπριακό σε μία μορφή λύσης τουρκικών προδιαγραφών.

Γι’ αυτό και καλούμε τον κυπριακό λαό να θέσει τέρμα σε αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές επιλογές αξιοποιώντας τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου με στόχο την αλλαγή πορείας και τη στήριξη μιας πολιτικής αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού που θα οδηγεί σε ένα δημοκρατικό, λειτουργικό και βιώσιμο κράτος.

Λευκωσία, 3 Ιανουαρίου 2018

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!