Φρικτό θάνατο βρήκαν τρία αδέσποτα ζώα στην πρώην χωματερή της Σίψας, στον Δήμο Δράμας, όπου κάποιος ανεγκέφαλος έριξε κρέας εμποτισμένο με δηλητήριο με στόχο να εξολοθρεύσει τα 100 περίπου σκυλιά που ζουν εκεί και τα φροντίζουν οι εθελοντές του Συλλόγου Φίλοι των Ζώων Δράμας, με τη στήριξη φιλόζωων πολιτών.

Θυμίζουμε ότι η χωματερή σκουπιδιών της Σίψας Δράμας έκλεισε οριστικά στις 27 Αυγούστου 2015. Τ’ αδέσποτα ζώα ζούσαν χρόνια εκεί, αφού αποτελούσε και αποτελεί για τους ασυνείδητους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής τον ιδανικότερο τόπο εγκατάλειψης των ανεπιθύμητων ζώων. Χωρίς τη ρίψη σκουπιδιών η επιβίωση αυτών των πλασμάτων εξαρτιόταν αποκλειστικά από την ανθρώπινη βοήθεια.

Οι εθελοντές του Συλλόγου Φίλοι των Ζώων Δράμας με δικά τους έξοδα αλλά και με τις πολύτιμες προσφορές φιλόζωων πολιτών φροντίζουν τα 100 περίπου ζώα με την εξασφάλιση της καθημερινής τροφής τους. Επιπλέον, στειρώνουν για να ελέγξουν τον πληθυσμό τους και περιθάλπουν τα άρρωστα ζώα.

Με αφορμή το περιστατικό δηλητηρίασης των ανυπεράσπιστων αυτών ζώων οι εθελοντές του Συλλόγου Φίλοι των Ζώων Δράμας αναφέρουν: «Δεν ξέρουμε ποιος είσαι. Ό,τι έκανες το έκανες ξεδιάντροπα όπως ταιριάζει στην αθλιότητά σου. Σε ξέρει, όμως, η συνείδηση σου που θα την κουβαλάς θες δε θες και είναι χρεωμένη με θάνατο».

Εν τω μεταξύ, την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για τη φροντίδα ακόμα και των τραυματισμένων αδέσποτων ζώων καταγγέλλει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία έχει επωμιστεί όλα τα περιστατικά περίθαλψης, αφού ο Δήμος εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία των εθελοντών φιλόζωων δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του για τη διαχείριση των αδέσποτων όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Μάλιστα, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης κατήγγειλε ότι όταν ενημέρωσαν τη γραμματέα του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού σχετικά με έναν τραυματισμένο σκύλο στο Θέατρο Βράχων, εκείνη τους είπε να τον μεταφέρουν στον Δήμο Βύρωνα για να χρεωθεί εκείνος την περίθαλψη του ζώου.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αναφέρει σχετικά: «Ακόμη μία φορά ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, όσον αφορά το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων που είναι υποχρέωση κάθε Δήμου από το 2012, μετά την ψήφιση του Ν. 4039. Μέσα σε τρεις μέρες άφησε αβοήθητα δύο ζώα σοβαρά πληγωμένα. Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, στην οδό Ηλιουπόλεως 22β, ένα σκυλί με πληγές στην κοιλιά, μάλλον από τροχαίο, περίμενε ώρες την περίθαλψη του Δήμου Δάφνης-Υμηττού που δεν έφθασε ποτέ. Το σκυλί περιέθαλψε και μετέφερε σε δικό του κτηνίατρο ο κύριος που το εντόπισε. Όταν τηλεφωνήσαμε μας είπαν ότι δεν έχουν πρόγραμμα, γιατί δεν έχουν κονδύλια».

Στις 10 Μαρτίου μας ειδοποίησαν για έναν αρσενικό σκύλο που αιμορραγούσε, καταδαγκωμένος από άλλους σκύλους, στο Θέατρο Βράχων. Όταν καλέσαμε πάλι τη γραμματέα του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού μας είπε να μεταφέρουμε τον σκύλο στη μεριά του Βύρωνα για να το περιθάλψει ο Δήμος Βύρωνα. Το σκυλάκι το βρήκαμε σε τραγική κατάσταση, με υψηλό πυρετό και το μεταφέραμε στον κτηνίατρο, ο οποίος καθάρισε τις πληγές και έδωσε ισχυρή αντιβίωση. Προς το παρόν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», καταλήγει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

 

Istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!