Τον αποτροπιασμό του για τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στην πόλη του εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, καταδικάζοντας τις εγκληματικές αυτές πράξεις που καταδεικνύουν τη χειρότερη μορφή άσκησης βίας.

Όπως τόνισε ο κ. Γκότσης, η δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή τη μορφή εγκληματικότητας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη Νέα Ιωνία και ήδη έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την άμεση επέμβασή τους για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Παράλληλα, καλεί όλους τους δημότες του, σε περίπτωση που υποπέσει οτιδήποτε στην αντίληψή τους που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων, αλλά επίσης και την υγεία των μικρών παιδιών που παίζουν ανυποψίαστα στις πλατείες, να ενημερώσουν άμεσα το δήμο ή τις αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες του φαινομένου δηλητηριασμού πολλών αδέσποτων ζώων της πόλης μας, εξαιτίας δηλητηριωδών ουσιών που ψεκάζονται από κάποιους ασυνείδητους σε θάμνους, χόρτα και διάφορα σημεία σε πλατείες και πάρκα, γεγονός το οποίο καταδικάζουμε και μας δημιουργεί αποτροπιασμό και λύπη. Αποτροπιασμό γιατί τέτοιες εγκληματικές πράξεις, από όπου και αν προέρχονται, δεν συνάδουν με τη λογική και καταδεικνύουν τη χειρότερη μορφή άσκησης βίας και λύπη, γιατί η συγκεκριμένη ενέργεια αποδεικνύει τον απάνθρωπο τρόπο που κάποιοι αποφασίζουν να καταδικάσουν αθώα πλάσματα σε φρικτό θάνατο. Θεωρούμε δε περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πράξη δηλητηριασμού δεν έχει αποτέλεσμα μόνο τη δολοφονία των αδέσποτων ζώων. Έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν δηλητηριαστεί κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, αφού οι φόλες διασπείρονται παντού, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων αλλά επίσης και την υγεία των μικρών παιδιών που παίζουν ανυποψίαστα στις πλατείες. Ο δήμος μας έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την άμεση επέμβασή τους για την αντιμετώπιση του θέματος και τον εντοπισμό των υπευθύνων. Επίσης, έχει δώσει εντολή σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου να έχει αυξημένη την προσοχή του και να περισυλλέγει οποιαδήποτε τροφή θα μπορούσε να είναι πηγή κινδύνου, ενώ πραγματοποιούμε με την υδροφόρα του δήμου συχνές και επανειλημμένες πλύσεις των ύποπτων χώρων στην προσπάθεια να απομακρύνουμε το δηλητήριο. Επίσης ο δήμος μας, σε συνεργασία με τη ΦΕΝΙ, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και προσπάθειας ενημέρωσης των δημοτών, έβγαλε αφίσα η οποία αναρτήθηκε σε πολλά σημεία της πόλης μας και στην ιστοσελίδα του δήμου. Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς τους δημότες της πόλης μας οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ζωές, να ενημερώσετε τον δήμο στα τηλέφωνα 210 2756000 και 210 2799578 ή τις αρμόδιες αρχές, ώστε να κινηθούμε αρμοδίως κατά παντός υπευθύνου. Σας γνωρίζουμε ότι η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο διώκεται ποινικά. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος σε αυτή τη μορφή εγκληματικότητας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας. Γιατί πρέπει κάποτε η δολοφονίες να σταματήσουν».

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!