Περίπου 2.000 νεκροί και 10.000 τραυματίες από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο σε μία μόλις εβδομάδα. Οι αριθμοί που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας της χώρας θυμίζουν Γάζα. Ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναικόπαιδα, διασώστες και πυροσβέστες, γιατροί και τραυματιοφορείς, ακόμη και ένας ελληνορθόδοξος ιερέας – το έγκλημα του τελευταίου ήταν, προφανώς, ότι άνοιξε την εκκλησία του για να στεγαστούν οι ξεσπιτωμένοι πρόσφυγες, που πλέον υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο. Μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολά με βόμβες που ισοπέδωσαν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, κάτω από τα χαλάσματα του οποίου θάφτηκαν και 300 άμαχοι, χάθηκε ο λογαριασμός. Οι σιωναζιστές, εντελώς «απελευθερωμένοι» πια χάρη στα συγχαρητήρια που έλαβαν από τον αρχιεγκληματία πολέμου Μπάιντεν, μπουκωμένοι και με νέα όπλα και κεφάλαια (ευγενική προσφορά της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου κ.ά.), χτυπάνε αδιάκριτα πολυκατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, χωριά, πόλεις… τα πάντα. Μόνο στο πεδίο των χερσαίων μαχών είναι πλέον πολύ προσεκτικοί, καθώς αυτές τις μέρες βιώνουν με οδυνηρό γι’ αυτούς τρόπο τη διάψευση των αλαζονικών προσδοκιών τους ότι θα κάνουν περίπατο στο έδαφος του Λιβάνου.

Το σίγουρο είναι πως έχει μπει ξανά σε πλήρη εφαρμογή το κακόφημο ισραηλινό «Δόγμα Νταχίγια», που μορφοποιήθηκε σε κανόνα διεξαγωγής «πολέμου» μετά την πλήρη καταστροφή της ομώνυμης λαϊκής συνοικίας της Βηρυτού στη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής του 2006. Σύμφωνα με αυτό, πέρα από τις μαζικές και αδιάκριτες σφαγές πρέπει να επιδιώκεται και η καταστροφή κάθε πολιτικής και υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και των κατοικιών, σε περιοχές όπου ζει πληθυσμός εχθρικά διακείμενος προς το Ισραήλ. Οι εγκληματίες πολέμου ελπίζουν ότι τότε οι επιζήσαντες πολίτες θα τρομοκρατηθούν και θα απελπιστούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να στραφούν εναντίον της κυβέρνησής τους, των οργανώσεων αντίστασης κ.λπ. Στην περίπτωση του Λιβάνου, όπου οι πληγές από τις εμφύλιες συρράξεις και τις προηγούμενες ισραηλινές εισβολές δεν έχουν επουλωθεί πλήρως, το Δόγμα Νταχίγια επιδιώκει και την υποδαύλιση νέου εμφύλιου πολέμου. Για τον λόγο αυτό δεν βομβαρδίζονται μόνο οι σιιτικές γειτονιές, αλλά και περιοχές όπου κυριαρχούν πληθυσμιακά οι μαρωνίτες χριστιανοί και οι σουνίτες, με την προσδοκία ότι μια τέτοια «τιμωρία επειδή ανέχονται τη Χεζμπολά» θα τους στρέψει εναντίον των σιιτών συμπατριωτών τους…

Υλοποιώντας το αμερικανικό σχέδιο

Οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν πλέον –όπως και στη Γάζα– ακόμα και τις απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου για να πλήξουν τη Βηρυτό και άλλες πόλεις. Και λαμβάνουν νέα συγχαρητήρια, ακόμη και θαυμασμό για τις δολοφονικές τους ικανότητες από την πολιτισμένη Δύση, που τους κάνει ανοιχτά πλέον πλάτες διότι πολεμούν «τρομοκράτες» (και οι ναζί όταν έκαιγαν σπίτια και δολοφονούσαν γυναικόπαιδα, τρομοκράτες έλεγαν ότι πολεμούσαν). Προχθές ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και ένα Κέντρο Α΄ Βοηθειών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 7 υγειονομικούς (μόνο προχθές δολοφονήθηκαν συνολικά 28 υγειονομικοί). Και τα υποχρεωτικότατα Δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ τι έλεγαν; Ότι αυτό το Κέντρο Α΄ Βοηθειών είναι «συνδεδεμένο με τη Χεζμπολά». Άρα, υπονοείται, δικαιολογημένη η σφαγή των γιατρών και νοσηλευτών!

Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αναδύεται μέσα από τα συντρίμμια της μαρτυρικής Βηρυτού: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Αντίσταση, δεν θα εγκαταλείψουμε την Παλαιστίνη».

Ο Λίβανος, που αγκομαχούσε να ξανασταθεί στα πόδια του αφότου η Χεζμπολά (η οποία γεννήθηκε και ανδρώθηκε ακριβώς μέσα στην αντίσταση κατά της πολύχρονης ισραηλινής κατοχής του νότιου Λιβάνου) βρήκε κοινό τόπο με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, τώρα ισοπεδώνεται ξανά. Είναι, μετά τη μαρτυρική Παλαιστίνη, ο δεύτερος άμεσος στόχος για το γενοκτονικό Ισραήλ, τους Αμερικάνους και τη «συλλογική Δύση» – που υπολογίζουν ότι, αν εξοντώσουν το αγκάθι της λιβανέζικης Αντίστασης, θα απαλλαγούν ευκολότερα από όποιους άλλους (Σύριους, Υεμενίτες, Ιρακινούς) ορθώνουν το ανάστημά τους. Τότε το Ιράν θα μείνει μόνο, και πιο εύκολα θα συντριβεί. Ώστε επιτέλους να υλοποιηθεί το αμερικανικό σχέδιο της «Νέας Μέσης Ανατολής», που θα είναι πλήρως υπόδουλη και θα αιμοδοτεί απρόσκοπτα τις ΗΠΑ, μπας και ανακοπεί η πτωτική τους πορεία.

Σε αυτή τη γραμμή του πολέμου, που εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον, οφείλεται κυρίως η κλιμάκωση (και) στη Μέση Ανατολή. Δεν φταίει δηλαδή μόνο η αφιονισμένη σιωνιστική ελίτ και η γενοκτονική κυβέρνηση του Νετανιάχου, που βέβαια διακηρύττουν απροκάλυπτα πλέον την πεποίθησή τους ότι ως «περιούσιος λαός» έχουν από τον Θεό την άδεια να καταλάβουν όσα εδάφη επιθυμούν εξαλείφοντας ή σκλαβώνοντας τους γηγενείς!

Ειλημμένες αποφάσεις

Αντιπαραθέστε σε αυτό το δολοφονικό παραλήρημα διαρκείας, το οποίο χρεώνεται πρώτος απ’ όλους ο παραπαίων γέρων του Λευκού Οίκου (δηλαδή όσοι βρίσκονται πίσω του), την περιορισμένη αυστηρά σε στρατιωτικούς στόχους ιρανική πυραυλική αντεπίθεση, που ήρθε ως απάντηση –περισσότερο επικοινωνιακή παρά επιχειρησιακή– στα αμέτρητα εγκλήματα του κατοχικού κράτους, μεταξύ των οποίων η δολοφονία του Χανίγιε στην Τεχεράνη. Τι μπορεί να φταίει για την υστερική αντίδραση όσων βρίσκονται πίσω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε βαθμό ώστε να τον βάλουν να λέει πως μαζί με τον Νετανιάχου θα συντρίψει το Ιράν στοχοποιώντας καταρχήν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του; Ίσως το γεγονός ότι ο «Σιδηρούς Θόλος» και το «Βέλος» και η «Σφενδόνη του Δαβίδ», συν οι Δυτικές αρμάδες, συν τα εκατοντάδες αεροσκάφη ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας-Ιορδανίας, συν η βοήθεια από βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, συν ένας Θεός ξέρει τι άλλο, αποδείχθηκαν σουρωτήρι.

Αλλά αυτό ευθύνεται μόνο για την εξαλλοσύνη των Δυτικών και σιωνιστικών «υποσχέσεων» ότι έρχονται τρομερά αντίποινα. Διότι οι αποφάσεις για κλιμάκωση είχαν ληφθεί έτσι κι αλλιώς. Αυτό φαίνεται καθαρά τώρα που οι εισβολείς έχουν αφήσει στην άκρη την προπαγάνδα περί «καταπολέμησης των τρομοκρατών» και χτυπούν –με αμερικάνικα, βρετανικά, γερμανικά και λοιπά δυτικά όπλα– και τον τακτικό στρατό του Λιβάνου. Ή ακόμα και τις μονάδες του Ερυθρού Σταυρού, που μάλλον δεν είναι «συνδεδεμένες με τη Χεζμπολά»(!). Πάντως εν έτει 2024 δεν χρειάζεται καν να κηρύξουν τον πόλεμο, όπως π.χ. τον κήρυξε ενάντια στην Πολωνία ο Χίτλερ (κι αυτός φυσικά με ψευδείς «αιτιάσεις»). Όχι, σήμερα αρκεί η ντε φάκτο επιδρομή, εισβολή και σφαγή στα πλαίσια της… άσκησης του δικαιώματος στην αυτοάμυνα. Με τη Δύση να χειροκροτεί, να χρηματοδοτεί, να εξοπλίζει και να προστατεύει τους αυτουργούς, ενώ ταυτόχρονα απειλεί τα θύματα ότι θα υποστούν και χειρότερα. Και τον ΟΗΕ να παρακολουθεί άπραγος το νιοστό κουρέλιασμα του Καταστατικού Χάρτη του, αφού η Δύση τον θεωρεί άβολο αναχρονισμό – το δε Ισραήλ, που δεν έχει ταμπού, να φτάνει στο σημείο να κηρύττει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες «ανεπιθύμητο πρόσωπο»!

Ένα απαραίτητο υστερόγραφο

Ο κόσμος ολόκληρος το έχει βούκινο και η Δύση κρυφό καμάρι ότι τρομοκράτες είναι αυτοί που ξεκοιλιάζουν χώρες και λαούς. Όχι όσοι αντιστέκονται στην εισβολή, την κατοχή, τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση όπως μπορούν. Δηλαδή «με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα», όπως λέει ρητά η απόφαση 37/43 του ΟΗΕ. Η οποία απόφαση ενοχλεί πολύ τη Δύση και το Ισραήλ, και γι’ αυτό έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει –δίχως επιτυχία– να την ακυρώσουν. Διότι παρόλο που στην πράξη οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν κουρελιάσει τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, τέτοιες αποφάσεις χαλάνε το «αφήγημα» που προσπαθεί να σερβίρει η Δύση στην υπόλοιπη ανθρωπότητα. Η ουσία είναι πως ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια των πρεσβειών, οι γενοκτόνοι και εισβολείς είναι τρομοκράτες. Και η Αντίσταση είναι Αντίσταση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!