Μια καμπάνια αλληλεγγύης για την εξασφάλιση σχολικών ειδών για κάθε παιδί

Η αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκει την παιδεία σε διάλυση, τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποιήσεις και πολλές οικογένειες σε δυσκολία ή και αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε σχολικά είδη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η «Αλληλεγγύη για Όλους» προτείνει σε όλες τις σχετικές κινήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα την υλοποίηση μιας καμπάνια αλληλεγγύης για την εξασφάλιση σχολικών ειδών για κάθε παιδί το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Η καμπάνια μπορεί να πάρει τη μορφή ανοιχτού καλέσματος και μαζικής απεύθυνσης για συγκέντρωση σχολικών ειδών που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, αλλά και ενεργητικές δράσεις συλλογής σχολικών ειδών π.χ. έξω από σουπερμάρκετ ή αντίστοιχα καταστήματα.
Ο τρόπος διανομής των σχολικών ειδών εξαρτάται φυσικά από τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, αν και ο πλέον πρόσφορος τρόπος είναι ενδεχομένως τα χαριστικά / ανταλλακτικά παζάρια σε πλατείες, στο διάστημα 13/14/15 Σεπτέμβρη.
Μια τέτοιου είδους καμπάνια θα μπορούσε να πάρει και τη μορφή αλληλεγγύης στους αγώνες των εκπαιδευτικών, λένε οι υπεύθυνοι της «Αλληλεγγύης για Όλους», η οποία σε σχετική ανακοίνωση απευθύνεται «σε κάθε γονιό, εργαζόμενο, εκπαιδευτικό ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μια πετυχημένη καμπάνια αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με γενικό τίτλο και μήνυμά μας το “παιδεία για όλους”».
Για την καλύτερη δημοσιοποίηση της καμπάνιας είναι χρήσιμη η επικοινωνία με την «Αλληλεγγύη για Όλους» (210-38.01.921) ώστε να μαζευτεί η συνολική εικόνα για τον τόπο συγκέντρωσης των σχολικών ειδών, καθώς και τον τόπο και χρόνο διανομής τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!