Οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας!

Βιβλίο

  • Έως Κυριακή 9/6

36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως. Χιλιάδες βιβλία για μεγάλους και μικρούς από τα μέλη του ΣΕΒΑ, εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας και φωτορεπορτάζ και παράλληλες εκδηλώσεις. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Πέμ. 18:00 – 22:00, Παρ.-Σάβ. 18:00 – 22:30, Κυρ. 11:00 – 14:30 & 18:00 – 22:00.

Προβολές

  • Τετάρτη 29/5

Προβολή της ταινίας Από τα σύννεφα στην αντίσταση των DanièleHuillet/Jean-MarieStraub. Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με θέμα Βλέμμα στο φασισμό που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Εργαστήριο Μελέτης των Ελληνογερμανικών Σχέσεων και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48, 104 35 Κεραμεικός.

Διάφορα

  • Πέμπτη 25/5

Κοινότητες του χθες και του σήμερα. Μία διαχρονική αναζήτηση από τις κοινότητες και τις συλλογικότητες του παρελθόντος έως και την κοινωνική ζωή του σήμερα και τις σημερινές συλλογικότητες. Ο ιστορικός Δ. Λιβιεράτος, μας μεταφέρει από την πολύχρονη εμπειρία του εικόνες και στιγμές από τις κοινότητες και τους αγώνες του χθες. Συζητάμε τη σημασία των συλλογικοτήτων διαχρονικά. Στις 19:30 στο Πολιτιστικό Στέκι Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, Αριστόβουλου 16, Κ. Πετράλωνα.

Θέατρο

  • Έως Παρασκευή 30/5

Πίσω μου κόκκινη γραμμή από τη Θεατρική Ομάδα του ΕΜΠ. Με απαρχή αυτοβιογραφικά δεδομένα μεταναστών και δανειζόμενοι θέατρο παραλόγου από Eugene Ionesco (Το παιχνίδι της σφαγής), μια επιδημία διασπείρεται σε ολόκληρη την κοινωνία, μολύνοντας σώματα και συνειδήσεις. Ποιος φταίει; Πώς και γιατί ξεκίνησε αυτή η αρρώστια; Πώς μπορεί να σταματήσει; Βασίζεται σε κάτι τυχαίο ή σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο; Στις 21:15 στο Αίθριο Αβέρωφ, Πολυτεχνείο, Πατησίων 42 και Στουρνάρη, Αθήνα, τηλέφωνο κρατήσεων: 6978415726.

  • Σάββατο 25-Κυριακή 26/5

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, από την Ομάδα Αt.act.oi σε σκηνοθεσία Νίκου Τσεργά. Στις 21:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεγίστης 18-20, Καλλιθέα.

Μουσική

  • Σάββατο 25/5

Τα μέλη του λόγου. Συναυλία με τραγούδια παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, και απαγγελία λογοτεχνικών κειμένων. Στις 21:00 στο Θέατρο Εμπρός. Ρήγα Παλαμίδου 2, Ψυρρή.

  • Σάββατο 25/5

La Chatte Blanche. Οι Athens Swing Cats και η performer Τίνα Αλεξοπούλου μαζί με την Swing Band Jazzymates παρουσιάζουν μία μοναδική βραδιά βγαλμένη απευθείας από τη δεκαετία του 1940. H αυθεντική μουσική και το κατάλληλο θέαμα αναβιώνει την εποχή του Μεσοπολέμου. Μια πολύ γερά στημένη βραδιά με ειδικά μελετημένες χορογραφίες Charleston & Burlesque και την performer Τίνα Αλεξοπούλου να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια cabaret με την συνοδεία των «άγριων γατιών» στα χορευτικά, θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός αυθεντικού καμπαρέ. Στις 23:00 στο Αίθριο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!