Ιθαγενείς κρατούν μια ματωμένη περουβιάνικη σημαία και απαιτούν δικαιοσύνη για τους δολοφονημένους, καθώς συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο θεσμικό πραξικόπημα που οδήγησε στην ανατροπή και φυλάκιση του προέδρου Πέντρο Καστίγιο, και υπέρ της άμεσης διεξαγωγής εκλογών για Συντακτική Συνέλευση.

Οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, καθώς το διεφθαρμένο Κογκρέσο, με την ανοιχτή στήριξη του στρατού και των ΜΜΕ της ολιγαρχίας, αρνείται να υποχωρήσει.

Στο Ντεζαγκουαδέρο, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία, οι κάτοικοι εμπόδισαν στρατιωτική μονάδα που επιχείρησε να μπει στην πόλη με το πρόσχημα της… φύλαξης των συνόρων, και την κυνήγησαν μέχρι ψηλά στο γειτονικό βουνό.

Στη Χουλιάκα, όπου ένα μήνα πριν ο στρατός δολοφόνησε 18 ανθρώπους, αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν εκ νέου καθώς χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το τοπικό αεροδρόμιο. Είναι δύο μόνο από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δείχνουν ότι, όσο κι αν υποβαθμίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ, η λαϊκή αντίσταση στο Περού δεν κάμπτεται.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!