του Γιώργου Μαύρου

Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73
Ούτε το ‘74 μα ούτε και το ‘81
Μόνο λούφαζε και σάλευε
Και σήκωνε κεφάλι
Το ‘85 και μετά
Κι απ’ το ‘95 πιά
Κυβερνά ξανά
Βελούδινα αρχικά
Μέχρι που ήρθε το ‘09
Και μας βάλανε στο γύψο «κανονικά»
Κακή μας ώρα κακόχρονονάχουνε
Της Κόλασης τ’ αφεντικά
Μα πιότερα χειρότερα
Τα πούστηκα κωλόπαιδα
Τα τάχα μου «αριστερά»
Όλοι με αίμα στα χέρια τους
Και βουτηγμένοι στα σκατά

Σχόλιό μου στην κοινοποίηση στο facebook της ανάρτησης του Κώστα Καραΐσκου, επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Κομοτηνή. Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Τα κυβερνητικά εγκλήματα στην Υγεία δεν στρογγυλεύονται

Η προ ημερών συζήτηση για το ΕΚΑΒ Θράκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξανάφερε στο προσκήνιο την τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας αλλά και τον θλιβερό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αξεσουάρ της αθηναϊκής κομματοκρατίας.

Διαβάζοντας τις σχετικές δηλώσεις των παρατάξεων και της διοίκησης πραγματικά απορήσαμε πώς είναι δυνατόν να στρογγυλεύεται έτσι μια κατάσταση που απειλεί καθημερινά τις ζωές μας και να προσπερνάμε χαλαρά τον εγκληματικό ρόλο του λεγόμενου «ελληνικού κράτους». Τη στιγμή που ολόκληρη περιφέρεια έχει μόνο ΕΝΑ ασθενοφόρο με τις προδιαγραφές Μονάδας που απαιτεί ο αληθινός ρόλος του ΕΚΑΒ και όλα τα άλλα λειτουργούν περίπου ως ταξί, τη στιγμή που το Νοσοκομείο Κομοτηνής μόλις εξασφάλισε από τον Ίασμο ΕΝΑΝ οδηγό δίπλα στον επικουρικό για το δικό του ασθενοφόρο που εξυπηρετεί (κάποιες) τακτικές ανάγκες, τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές ερημώνουν τα νοσοκομειακά οργανογράμματα και πολλαπλασιάζουν τις υποχρεώσεις του ΕΚΑΒ, ήρθε και ο κορωναζί γόνος του νεοναζί πατρός να εκδιώξει δύο από τους 19 εργαζόμενους για ανυπακοή στην υγειονομική δικτατορία! Αν αυτόν τον ζόφο τον περιγράφεις ως «πρόβλημα που πρέπει να λυθεί σε συνεργασία» με …αυτόν που το δημιουργεί, τότε καλύτερα μην λες τίποτε. Αλλοίμονό μας αν χρειαστούμε εκτάκτως υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, καθώς μάλιστα οι «ξαφνικίτιδες» πυκνώνουν, θα είναι καθαρά θέμα τύχης η επιβίωσή μας και οι τελευταίοι υπεύθυνοι θα είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοί του. Θα δούμε επιτέλους κάποτε συνολικά την καταρρέουσα δημόσια Υγεία στην περιοχή μας, που μας αφορά καίρια όλους ανεξαιρέτως;

Προς το παρόν ο δεύτερος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – η οποία διαθέτει και μέλος στο ΔΣ του ΕΚΑΒ – ανακουφίστηκε που μπάλωσε μια κατάσταση για δύο μήνες και υπόσχεται να …ενημερώσει τον εγκληματία για την κατάσταση του θύματος!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παράταξη Πολιτών, Κομοτηνή»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!