Δεύτερο επεισόδιο στο σκάνδαλο της ΑΤΕ.

Μετά το ξεπούλημα της κερδοφόρας ΔΩΔΩΝΗΣ σε οφειλέτη της, έρχεται το παρασκήνιο του ξεπουλήματος της κραταιάς ζαχαροβιομηχανίας ΕΒΖ Α.Ε. Η επιλογή της ΑΤΕ να ορίσει εκκαθαριστή έναν άνθρωπο που δραστηριοποιείται στον τομέα των στοιχημάτων και ουδεμία σχέση έχει ούτε με την αγροτική παραγωγή ούτε με την βιομηχανία αποδεικνύεται δηλωτική των προθέσεων της κυβέρνησης να τζογάρει με τις βιομηχανίες και το μέλλον της χώρας.
Μετά από τον πρώτο άγονο διαγωνισμό για τον Όμιλο της ΕΒΖ Α.Ε., και ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία του δεύτερου, οι υποψήφιοι μνηστήρες – και ανταγωνιστές της ζαχαροβιομηχανίας- έχουν κάνει σαφές ότι δεν έχουν καμία πρόθεση ν’ ασχοληθούν με την παραγωγική διαδικασία των εργοστασίων, αλλά να εξασφαλίσουν την ποσόστωση ζάχαρης της Ελλάδας χρησιμοποιώντας τα εργοστάσια εν είδει τυποποιητηρίων και διαμεταβιβαστικών εμπορικών κόμβων. Ο κάθε φορά νέος διαγωνισμός για την ζαχαροβιομηχανία θέτει όλο και λιγότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παραγωγική διαδικασία, παρακάμπτοντας – ή αγνοώντας(;)- ακόμα και εκείνες τις δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους που προκύπτουν από την -επαίσχυντη και καταστροφική κατά τ’ άλλα- Συμφωνία Αποποίησης μέρους της εθνικής ποσόστωσης που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε το 2006.
Οι εξελίξεις στο «σίριαλ της ζάχαρης» γίνονται ολοένα και πιο δυσοίωνες τόσο για τους εργαζόμενους των εργοστασίων και τους τευτλοπαραγωγούς, όσο για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική οικονομία της χώρας. Καλούμε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση να ματαιώσει τα καταστροφικά της σχέδια. Καλούμε τον κ. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που «κλίνει την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας σε όλες τις πτώσεις» να λάβει ξεκάθαρη θέση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των τευτλοκαλλιεργητών. Δηλώνουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση «θα μας βρει μπροστά της» σε όλα τα υπόγεια και παρασκηνιακά παιχνίδια ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου
 Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!