Με τα μέτρα κατά της Ρωσίας, τις περιώνυμες κυρώσεις, η Δύση πυροβολεί τα πόδια της – κι ως φαίνεται έχει πολλά, καθότι εις έκαστος εξ ημών θεωρείται τετράποδο 

– και μη μου αρχίσετε τώρα τις πολιτικώς ορθές «φιλοζωικές» ενστάσεις – όταν, εν προκειμένω, λέω τετράποδο, εννοώ ζωντόβολο.

……………………..

Όμως, δεν θα αρχίσω να γράφω πάλι περί «βλακείας», κινδυνεύει να γίνει βλακώδες

και πάντως, είναι ατελέσφορο

είτε αφορά τη Βρετανίδα Υπεξ, είτε τον Μήτσο τον Ξερόλα, τον καραμπουζουκλή.

*** 

Το παίγνιον παίζεται στο επίπεδο την Εταιρειών, οι οποίες κάθε άλλο παρά ηλίθιες είναι, αποβλακώνουν μεν κυβερνήσεις κι αυτές με τη σειρά τους πολίτες, αλλά οι ίδιες είναι πανέξυπνες.

Πανέξυπνες, όπως ο καπιταλισμός, ο οποίος οδηγεί μεν τον πλανήτη στον όλεθρο, αλλά ο όλεθρος είναι όπως ο θάνατοςόταν τον νιώσεις δεν θα υπάρχεις για να καταλάβεις τι ένιωσες.

Θα μου πείτε αυτό ακριβώς δεν αποδεικνύει ότι ο «πανέξυπνος» καπιταλισμός είναι εν τέλει ηλίθιος; Όχι! Αφιλοσόφητος είναι, όχι ηλίθιος, ηλίθια μπορεί να είναι μια κάμπια (αν και για αυτό ακόμα, υπάρχουν επιφυλάξεις), οι εταιρείες όμως δεν είναι κάμπιες είναι κάτι χειρότερο, αφιλοσόφητες.

………………….

Πλην όμως,  όταν λέμε «με τις κυρώσεις η Δύση πυροβολεί τα πόδια της» δεν εννοούμε όλη τη Δύση, εννοούμε την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι που πυροβολεί τα πόδια της, καθότι οι ΗΠΑ απλώς πυροβολούν την Ευρώπη

με νεκρούς και μέλλοντες νεκρούς όλους μας.

Στην Ευρώπη κατοικοεδρεύουν πολλά κράτη, παλαιότερα και νεότερα, πολλά έθνη, πολύπειροι λαοί και δομημένες κοινωνίες. Κάποια από αυτά τα κράτη

έχουν λειτουργήσει ως Μεγάλες Δυνάμεις, άλλα ως Μεσαίες, κάποια έχουν γεννηθεί από Επαναστάσεις, ορισμένα ηγήθηκαν Αυτοκρατοριών και έχουν ιμπεριαλιστικό παρελθόν ή και παρόν (για μέλλον δεν ξέρω, ίσως να ξέρει ο Κάλχας).

Και όμως! Τέτοια κράτη, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλα πυροβολούν τα πόδια τους (εμάς, είτε ως τετράποδα είτε ως δίποδα), αλλά ταυτοχρόνως πυροβολούν και τον εαυτόν τους.

Οι ηγεσίες των κρατών αυτών κινούνται σε ένα φάσμα μεταξύ Αναλένας Μπέρμποκ και Ντράγκι – σε ενωσιακό δε επίπεδο με κάτι κλινικά ηλίθιους όπως η Ούρσουλα φον οφ ντερ Νιμπελούγκεν!

……………

Δεν θα πω για τα κυρίαρχα κόμματα που εκπροσωπούνται από τέτοιους ανθρώπους, ούτε για τις επιλογές των πολιτών που τους εκλέγουν, διότι

πλέον όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Ο πλανήτης προκαλεί πια το ενδιαφέρον του θανάτου 

και στα μαρμαρένια αλώνια για να τον αντιμετωπίσει σπεύδει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

………………..

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε να πεθάνουμε όλοι γελώντας,

αλλά υπάρχει η ελπίδα να πεθάνει απ’ τα γέλια ο Χάρος βλέποντας τον Στόλτενμπεργκ ή τον Μπόρις Τζόνσον

ή τον Μπάιντεν.

*** 

Δεν με παρηγορεί πια καθόλου το γεγονός ότι πάντα έτσι ήταν τα ανθρώπινα. Μπορεί ο Δρόμος του Μεταξιού λόγου χάριν να ανοίχθηκε και να λειτούργησε με ποταμούς αίματος, αλλά οι Δρόμοι των Αγωγών εποπτεύονται από Πυρηνικούς Πυραύλους!

Τουθόπερ «το Τέλος της Ιστορίας» στο οποίο πίστεψαν πολλοί Ηλίθιοι, υπάρχει ο κίνδυνος να το επιφέρουν οι ίδιοι διά του Πυρηνικού Ολέθρου.

Υ.Γ.: Μετά θάνατον, αντιπολεμικές διαδηλώσεις και φιλειρηνικές κινητοποιήσεις δεν θα γίνουν δεκτές! (Έχω εσωτερική πληροφόρηση από το Επέκεινα)…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
5•V•2022

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!