Δεν γίνεται να σταθεί κανείς στην «πολιτική αγορά» χωρίς επεξεργασμένο Plan B.

Το πολιτικό κατεστημένο, τόσα χρόνια δοκιμασμένο στην εκπόνηση και υλοποίηση αξιόπιστων σχεδίων, πλέον απέκτησε και αρετές διαπραγμάτευσης δεύτερων και τρίτων επιλογών με βάση εναλλακτικά σχέδια. Άρα δικαιούνται οι της συγκυβέρνησης να «κολλάνε στον τοίχο» τους λαοπλάνους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ με το αμείλικτο ερώτημα: «Και τι θα κάνετε αν, πράγμα βέβαιο, συναντήσετε την απόλυτη άρνηση από τους δανειστές; Δεν έχετε Σχέδιο Β, κι αν έχετε το κρύβετε, επειδή θα ρίξετε τη χώρα στον γκρεμό της εξόδου από την Ευρωζώνη, όπως άλλωστε υποστηρίζει ο δικός σας Λαφαζάνης».
Έστω πως έχουν έτσι τα πράγματα με τις ασάφειες και τις διπλότητες αυτού του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο υπουργός των Oικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας, ένιωσε άνετα να αποκαλύψει το Plan B της κυβέρνησής του. Δεν δόθηκε η προσοχή που θα άρμοζε στα λεγόμενά του στη Liberation. Άλλωστε, με τέτοιο κρεσέντο τελευταία σε δηλώσεις και ατάκες, όλο και κάτι ξεπέφτει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό «καλωσόρισε τον υπουργό στο στρατόπεδο του ρεαλισμού», αναφερόμενος στην παραδοχή του στην παραπάνω συνέντευξη πως «η περικοπή του χρέους κατά το ήμισυ θα ήταν το ιδανικό». Όμως η ουσία βρίσκεται στο… παρακάτω. Ο Γ. Στουρνάρας συνεχίζει: «Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό. Το ταγκό χορεύεται με δύο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κανένα δώρο. Η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από δάνεια των κρατών μελών της Ευρωζώνης και του ΕΜΣ, δάνεια που παράγουν τόκους και τα οποία εξοφλούμε. Αυτό που ζητάμε είναι καλύτερους όρους που θα μπορούσαν να πάρουν τη μορφή της μείωσης επιτοκίων, καθώς και σημαντική επιμήκυνση αποπληρωμής. Αν δε γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει τεράστια δημοσιονομικά πλεονάσματα ώστε να γίνει το χρέος βιώσιμο, άρα να επιβληθούν νέες θυσίες στον ελληνικό λαό». Ρεσιτάλ! Τα λέει επίτηδες ή δεν μπορεί να συγκρατηθεί; Αδιάφορο, αφού ομολογεί: Παραμύθια τα περί βοήθειας-μαμούθ και λυτρωτικού PSI, «το χρέος δεν είναι βιώσιμο», μπίνγκο! Και στην κατακλείδα «αν δεν, τότε νέα μέτρα». Ιδού το… Σχέδιο Β.
Όλοι οι αυτοί και οι τέτοιοι κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά. Θα αρκούσε μια και μόνο απάντηση, που θα δικαιωνόταν, όχι από τη ρητορεία και την καπατσοσύνη του ομιλητή, αλλά από την πράξη: Ένα και μοναδικό είναι το σχέδιο, να φύγετε, με πρωταγωνιστή το λαό να σας διώξουμε το συντομότερο δυνατό. Και για να μην το παίρνετε προσωπικά, όλους σας. Plan A!

Θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!