Δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού και δολοφονικής δράσης στην πόλη Σιλβάν

 

Νέα επείγουσα έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη απευθύνει σε όλο τον κόσμο το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), αφού μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου το καθεστώς της Άγκυρας προχώρησε «προς παραδειγματισμό» σε μέτρα μαζικής τιμωρίας των Κούρδων.

Έχοντας αποτύχει να θέσει το HDP εκτός Βουλής, αλλά νιώθοντας ισχυρότερος και εκμεταλλευόμενος την εξοργιστική συνένοχη σιωπή της «διεθνούς κοινότητας», ο Ερντογάν διέταξε τον εκ νέου αποκλεισμό μεγάλου τμήματος της κουρδικής πόλης Σιλβάν στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στις συνοικίες Μεσκίτ, Τεκέλ και Κονάκ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία 24 ώρες το 24ωρο από τις 2 Νοεμβρίου! Όπως έγινε και προεκλογικά στο Τζίζρε και αλλού, αυτές οι τρεις συνοικίες της Σιλβάν έχουν αποκλειστεί από ισχυρές μονάδες στρατού, στρατοχωροφυλακής και ειδικών «αντιτρομοκρατικών» δυνάμεων.

 

H συμπρόεδρος του HDP Φιγκέν Γιουκσεκντάγ επιχείρησε την Πέμπτη να επισκεφθεί την αποκλεισμένη κουρδική πόλη Σιλβάν. Η στρατοχωροφυλακή την εμπόδισε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού! Σημάδευαν για να σκοτώσουν: στην φωτογραφία, η στιγμή που το βλήμα του δακρυγόνου τη χτυπά στο κεφάλι.
H συμπρόεδρος του HDP Φιγκέν Γιουκσεκντάγ επιχείρησε την Πέμπτη να επισκεφθεί την αποκλεισμένη κουρδική πόλη Σιλβάν. Η στρατοχωροφυλακή την εμπόδισε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού! Σημάδευαν για να σκοτώσουν: στην φωτογραφία, η στιγμή που το βλήμα του δακρυγόνου τη χτυπά στο κεφάλι.

 

Το έγκλημα των κατοίκων τους ήταν ότι έδωσαν και πάλι, παρά την προεκλογική τρομοκρατία, υψηλότατα ποσοστά στο HDP…

Έτσι, εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες χιλιάδες πολίτες κρύβονται στα υπόγεια των σπιτιών τους, αφού τεθωρακισμένα διατρέχουν τους έρημους δρόμους πολυβολώντας τα σπίτια, ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούν εν ψυχρώ όποιον τολμήσει να ξεπορτίσει αναζητώντας τροφή ή φάρμακα. Οι νεκροί (ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά) κείτονται άθαφτοι. Τανκ που έχουν ακροβολιστεί στους γύρω λόφους, καθώς και ελικόπτερα, βομβαρδίζουν αδιάκριτα τα σπίτια.

Ο Ζιγιά Πιρ, βουλευτής του HDP στην περιοχή, που απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα ζητώντας να σταματήσει αυτό το έγκλημα πολέμου εναντίον του άμαχου πληθυσμού, πήρε αντί για απάντηση την απειλή «αυτές οι τρεις γειτονιές θα πάψουν να υπάρχουν». Ο στρατός απαγόρευσε στον βουλευτή του HDP ακόμη και να πλησιάσει την ίδια του την πόλη.

Ο Ζιγιά Πιρ κατήγγειλε ότι ο τωρινός αποκλεισμός είναι ακόμη πιο βάναυσος από τον προηγούμενο: «Την τελευταία φορά επιτρεπόταν στους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους για μία ή δύο ώρες τη μέρα. Τώρα ο αποκλεισμός είναι διαρκής, και πυροβολούν ασταμάτητα οτιδήποτε κινείται, επί 24 ώρες τη μέρα. Σε λίγο θα έχουμε νεκρούς και από ασιτία ή δίψα, αφού δεν αφήνουν κανέναν να βγει έξω»…

Απτόητη από όλα αυτά, η αφρόκρεμα της «διεθνούς κοινότητας» ετοιμάζεται να φιλοξενηθεί αύριο και μεθαύριο από τον «σουλτάνο» στην Αντάλια, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του G20. Οι ισχυροί του κόσμου θα συζητήσουν τα προβλήματά τους στο κατάλληλο περιβάλλον, κι ίσως τα βράδια να δειπνήσουν με τη μουσική να παίζει δυνατά, ώστε να μην ακούγονται οι εκκλήσεις των θυμάτων για βοήθεια…

Ε.Φ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!