Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν προφυλάκισε βουλευτές του HDP

Τη νύχτα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου η τουρκική «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία και η αστυνομία του καθεστώτος Ερντογάν εισέβαλαν στα σπίτια των επικεφαλής και βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι συμπρόεδροι του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του HDP.

Η άνευ προηγουμένου καταστολή κατά του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της Τουρκίας υπογραμμίζει το χαρακτήρα κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ολοένα και πιο ανοιχτά παίρνει το καθεστώς Ερντογάν. Ένα καθεστώς που όχι μόνο καταπατά απροκάλυπτα τις στοιχειώδεις ελευθερίες των λαών της Τουρκίας, αλλά αποδεικνύεται και σε τεράστια απειλή για όλους τους λαούς της περιοχής,

Η στρατιωτική επέμβαση και κατοχή μέρους της Συρίας, η προετοιμασία επίθεσης  στο Ιράκ, η αμφισβήτηση των συνόρων σε Θράκη και Αιγαίο και οι συνεχείς απειλές αποτελούν κλιμάκωση της προσπάθειας ανατίναξης της ειρήνης στην περιοχή.

Είναι τεράστια η ευθύνη και συνενοχή των ΗΠΑ και της υπό γερμανική ηγεμονία Ε.Ε. σε αυτές τις εξελίξεις. Η Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο κ.ά. κάνουν τα στραβά μάτια στην κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας, στην γενοκτονία των Κούρδων που συντελείται στην Ν.Α Τουρκία, στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το καθεστώς της Άγκυρας σε βάρος όλων των γειτονικών χωρών.

Την ίδια ώρα, με τις συλλήψεις των βουλευτών του HDP, εξευτελίζεται για μία ακόμη φορά η κυβέρνησης Τσίπρα και η αμερικανόπνευστη κατευναστική πολιτική της… «καλής γειτονίας». Η κυβέρνηση σιωπά εκκωφαντικά μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα, ενώ επισπεύδει τη διαδικασία έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, με το γελοίο ισχυρισμό ότι εκεί θα τύχουν… δίκαιης δίκης.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!