Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί σ’ αυτή τη χώρα αντιλαμβάνονται τι βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι ότι όσο άσχετοι και όσο αδιάφοροι κι αν είναι κάτι θα ακούν, κάτι θα διαβάζουν. Λίγο να κοιτάς τις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων, όλα θα τα βρεις με άμεσο ή με συγκαλυμμένο τρόπο. Αλλά οι πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές, είναι πουλημένοι. Το τομάρι τους φροντίζουν. Όλη τη χώρα τη σκορπίζουν. Ό,τι την αποτελεί. Οι τράπεζες εξαϋλώνονται. Τις χρειάζονται μόνο μέχρι να αρπάξουν τα ξένα τραστ την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με την εκχώρηση των δανείων τα οποία με τα μνημόνια από κανονικά τα έκαναν «κόκκινα». Στο ρεπορτάζ του Άγη Μάρκου στο «Βήμα» (9 Δεκ.), οι τραπεζίτες αποκαλύπτουν:  μέχρι το 2021, δηλαδή σε λιγότερο από τρία χρόνια, θα κλείσουν τα μισά από τα 2.000 υποκαταστήματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι θα απολυθούν. Ακίνητα αξίας 50 δισ. θα έχουν περιέλθει στα τραστ που τα αγοράζουν από τις τράπεζες στο 5% της αξίας τους. Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Σταθάκης οι κρατικοί εκτελεστές.

Ναι, ο τουρισμός. Αλλά ποιος τουρισμός; Αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, καζίνο και ξενοδοχεία, όλα σε ξένα funds. Και οι εντόπιοι, φτωχοί συγγενείς, ό,τι περισσέψει, για τρεις μήνες, χωρίς ωράρια, στη λάντζα για 400 ευρώ μηνιαίως. «Ξενοδοχειακά ακίνητα συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των 282 εκατ. Ευρώ περιλαμβάνονταν στα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων που πουλήθηκαν φέτος σε επενδυτικούς ομίλους, όπως η Apollo Global Management, η PIMCO και η Bain Capital. Συνολικά, στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν εκτιμάται ότι βρίσκονταν ως ενέχυρα πάνω από 140 ξενοδοχεία», γράφει ο Νίκος Χ. Ρουσάνογλου στην «Καθημερινή». Αυτό αποκαλείται «σταδιακή αναδιαμόρφωση του ιδιοκτησιακού και διαχειριστικού καθεστώτος στον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα»!

Αφού έδωσαν τα 14 αεροδρόμια στους Γερμανούς, μεθοδεύουν τώρα να δώσουν και τα άλλα 23 που έχει η χώρα. Όσοι ενδιαφέρονται για λεπτομέρειες ας διαβάσουν το άρθρο της Όλγας Κλώντζα στην ίδια εφημερίδα. Εδώ, στην Ελλάδα, εφαρμόζουν ένα μοντέλο που σε καμία άλλη χώρα δεν εφαρμόστηκε. Ο πλήρης έλεγχος όλων των βασικών μεταφορών, επίγειων, θαλάσσιων και εναέριων, εκχωρείται σε ξένα κράτη και ξένους επιχειρηματίες. Καμία άλλη χώρα, ακόμα και οι κατεχόμενες από ξένο στρατό, δεν έχει παραχωρήσει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους δρόμους και τα τρένα της στους ξένους. Καμία! Κρατικός εκτελεστής ο Σπίρτζης. Για όλα τα υπόλοιπα ο Πιτσιόρλας. Οι «δουλειές» μοιρασμένες στους κατάλληλους για να εκτελούν «συμβόλαια», «μνημόνια», προαπαιτούμενα».  Η Ελλάδα τεμαχίζεται και παραδίδεται στους ληστές! Από την ελληνική μαφία με το ανθρώπινο πρόσωπο.

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!