Ρε τι ΄ν’ τούτοι; Δεν έχω να ξεχωρίσω κανέναν… Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ… ούτε καν τον Γιάνη. Ένα χρόνο τώρα παλεύουμε να κρατηθούμε ζωντανοί και αξιοπρεπείς, κάνοντας υπομονή και τρώγοντας τις σάρκες μας. Εσώκλειστοι, απομονωμένοι, άνεργοι… περιμένοντας καρτερικά είτε το εμβόλιο είτε την αργή εξόντωσή μας η οποία παραμένει πολυπαραγοντική.

Ένα χρόνο τώρα ζούμε παράλογες καταστάσεις, από κάθε άποψη, μην έχοντας ούτε το κουράγιο αλλά ούτε και τη δύναμη να υψώσουμε φωνή και ανάστημα. Ο φόβος του άγνωστου εισβολέα, η απογοήτευση και η σφαλιάρα που φάγαμε από τους προηγούμενους συνεχίζει να μας κρατά σε καταστολή και απραξία.

Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε αντεργατικά νομοσχέδια, αστυνομοκρατία, αλαζονεία της εξουσίας, κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, απαξίωση της εθνικής κληρονομιάς μας, των αρχαιοτήτων, της δημόσιας Παιδείας.

Ένα χρόνο τώρα οι καθιερωμένες συσκέψεις των συντακτών των ΜΜΕ γίνονται στου Μαξίμου και τα έσοδα των καναλιών/sites προέρχονται από δικά μας χρήματα: των φόρων μας, των περικοπών των μισθών και των συντάξεών μας.

Ένα χρόνο τώρα αυτή η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη, καβάλα στο άλογο έχοντας δεμένο στο άρμα της έναν ολόκληρο λαό. Προπαγάνδα και των γονέων, χειραγώγηση των μαζών παντί τρόπω και εν τω μεταξύ ήρθε το πολυπόθητο εμβόλιο στο οποίο όλον αυτόν τον καιρό βασίζαμε για τη λύτρωσή μας. Μόλις 9.000 εμβόλια. Μαντέψτε, λοιπόν, ποιες ομάδες με προτεραιότητα ξεκίνησαν τον εμβολιασμό: Πολιτικοί κάθε βαθμίδας με τα παρελκόμενά τους (σόι, πρώην κ.λπ.) έσπευσαν να προλάβουν. Ανερυθρίαστα, τάχα μου συμβολικά, τάχα μου για να πείσουν και τον τελευταίο αμφισβητία του ιού και του φαρμάκου. Ακύρωσαν εμβολιασμό υγειονομικών υπαλλήλων για να πάρουν τη θέση τους, μια και ο αριθμός των εμβολίων που ήρθε ήταν πολύ μικρός.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της κοινωνικής πολιτικής τέλος τα δωρεάν φάρμακα για 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 31/12/2020, για συμβολικούς λόγους, φυσικά!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!