Παρακολουθείτε κι εσείς την προεκλογική εκστρατεία, έτσι δεν είναι; Όχι, σας ρωτώ γιατί μέχρι τις 21 Μάη παίζει να έχω πειστεί πως ζω σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης – την Ελβετία κατά προτίμηση, εκεί που η ανάπτυξη τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν μπορούν να τη σταματήσουν.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, βλέποντας τους αρχηγούς των κομμάτων και ιδιαίτερα του κυβερνώντος ποιο είναι το target group του. Σε ποιους απευθύνεται και ποιους θέλει να πείσει. Σε ποια τάξη ανήκουν, σε ποια ηλικία και ποια είναι η νοητική τους κατάσταση ώστε να πείθονται από το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ.

Θα ήθελα να ξέρω εάν όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία εργάζονται, ποιος είναι ο μισθός τους και εάν πηγαίνουν σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν.

Θα ήθελα να ξέρω εάν έχουν παιδιά που προετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο, πώς μεταφράζεται σε χρόνο, κόπο και χρήμα και ταυτόχρονα να ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναγνωρισμένα από το κράτος.

Θα ήθελα να ξέρω εάν έχουν στην οικογένειά τους παιδιά που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους μετανάστευσαν στο εξωτερικό για να ζήσουν και εργαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Θα ήθελα να ξέρω εάν στο περιβάλλον τους κάποιος έχασε τη δουλειά του και μην μπορώντας να αποπληρώσει το δάνειό του, τον πέταξαν έξω από το σπίτι του.

Θα ήθελα να ξέρω εάν έμαθαν πως πεθαίνουν άνθρωποι γιατί τα ασθενοφόρα είναι ανεπαρκή και η διακομιδή στα νοσοκομεία είναι άθλος.

Θα ήθελα να ξέρω εάν έμαθαν για απλήρωτους γιατρούς, διαλυμένο σύστημα της δημόσιας Υγείας και σχέδιο προώθησης της ιδιωτικής.

Θα ήθελα να ξέρω εάν διάβασαν για κατά συρροή παιδοβιαστές και βιαστές που νόμιμα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Θα ήθελα να ξέρω εάν, έστω, άκουσαν για 57 νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πριν από δυο μήνες σε μετωπική σύγκρουση τρένων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!