Όλη η κοινωνία θρηνεί. Νέους που γύριζαν στα σπίτια τους ή τις σχολές τους μετά το τριήμερο, υπαλλήλους των τρένων που απλά πήγαν να κάνουν τη βάρδια τους, δεκάδες συνανθρώπους μας. Δίπλα στο πένθος, η οργή χιλιάδων ανθρώπων που δεν αντέχουν άλλο την εγκατάλειψη και το δούλεμα.

Ένοχο πολιτικό σύστημα

Ο πρωθυπουργός, με παλιανθρωπιά και κυνισμό, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συγκαλύψει κάθε πολιτική ευθύνη ανακοινώνοντας επισήμως το «ανθρώπινο λάθος». Κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα ζητούν να μην εξοργιζόμαστε, να μην αγανακτούμε, να μην αποδίδουμε ευθύνες, να μην διαδηλώνουμε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (αυτό δεν το ζητά μόνο, το επιδιώκει με την καταστολή).

Μια δουλειά θεωρούν ότι έχουμε να κάνουμε, να κάτσουμε ήσυχοι στα σπίτια μας παρακολουθώντας στις τηλεοράσεις δημοσιογράφους και πολιτικούς να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα υπενθυμίζοντας την κακή μας μοίρα και τα «καταραμένα Τέμπη». Και φυσικά, να πάμε σε λίγες βδομάδες να ψηφίσουμε ήρεμα και νοικοκυρεμένα.

Η ενοχή όλων τους δεν κρύβεται, το δούλεμα δεν περνάει. Κανείς δεν μπορεί να καταπιεί ότι είναι λογικό το 2023 να κινούνται τα τρένα και να ελέγχεται η κυκλοφορία χειροκίνητα, με σημειώσεις σε τετράδια, να μη λειτουργούν οι αυτοματισμοί και να μην υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα που να αποτρέπουν τα ανθρώπινα λάθη.

Μαζεύονται πολλά

Καταγγελίες υπευθύνων, ανακοινώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων, εξώδικα, άρθρα και ρεπορτάζ, όλα καταδεικνύουν ότι αυτό το έγκλημα δεν βαραίνει ένα σταθμάρχη, είχε από καιρό προαναγγελθεί και υπαίτιοι είναι οι σημερινοί κυβερνώντες και όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Όλοι όσοι ιδιωτικοποίησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας για έναν αιώνα, τήρησαν πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και διέλυσαν όλες τις υποδομές του τόπου.

Η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών δεν γίνεται για λόγους ευθιξίας και σεβασμού στις ανθρώπινες ζωές. Οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για ψυχραιμία, ότι δεν είναι ώρα να ρίχνουμε ευθύνες, δεν πηγάζει από το πένθος. Οι υποσχέσεις για διαλεύκανση του «μυστηρίου» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μόνο στάχτη στα μάτια.

Δεν είναι το πένθος, δεν είναι η θλίψη, δεν είναι ο σεβασμός, αυτά από καιρό έχουν στερέψει για τους εκπροσώπους του ένοχου πολιτικού συστήματος. Είναι ο φόβος για τα τραντάγματα που ακούν κάτω από τα πόδια τους!

Αντίσταση – Αλληλεγγύη

Η κοινωνία έχει αντανακλαστικά. Τα νέα παιδιά που αφού βγήκαν από τα βαγόνια, γύρισαν πίσω να σώσουν όσους μπορούν. Οι χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα που σπεύδουν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες. Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και θα το κάνουν ξανά.

Η κοινωνία θα παραμείνει όρθια, η χώρα θα παραμείνει όρθια. Σε πείσμα όσων θέλουν να τη γονατίσουν και να τη διαλύσουν.

  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΨΕΜΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΟΕ
2/3/2023

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!