Εικόνες, τίτλοι, σκέψεις για το πριν και το μετά την σημαντικότερη -μέχρι την επόμενη ίσως- εκλογική μάχη.

ΕΛΠΙΔΑ, ανοιχτές συνελεύσεις παντού, ο κόσμος σε κίνηση, συντροφικότητα, συζητήσεις, προβληματισμοί, αποφασιστικότητα, ναι μπορούμε το πρώτο βήμα προς τη διέξοδο.
ΤΡΟΜΟΣ, παραμονή των εκλογών ουρές για αναλήψεις σε ATM και τράπεζες, ξεχειλίζουν από τις οθόνες οι κραυγές και οι εικόνες για την απόλυτη καταστροφή που θα έρθει… εάν δεν υπακούσεις στους κυρίαρχους και νομίζεις πως μπορείς, έστω και για μια στιγμή, να ζήσεις χωρίς αυτό το σύστημα, απίστευτη προσπάθεια χειραγώγησης και τρομοκράτησης από ΜΜΕ, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, στελέχη, πολιτευτές… έλλειμμα δημοκρατίας..
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ στη πορεία για τη χειραφέτηση του κόσμου, εκατομμύρια λαού, δεν φοβηθήκαμε, τώρα ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας, ποιοι και γιατί μας οδήγησαν εδώ, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, πιο αποφασισμένοι, ξέρουμε ότι μπορούμε, με τις δικές μας δυνάμεις, στο ψέμα και την υποκρισία που ρέει από τις οθόνες δε τσιμπάμε.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ για το απαξιωμένο πολιτικό τους σύστημα το εκλογικό αποτέλεσμα, προσωρινή διάσωση, το πολιτικό προσωπικό του παλιού, σάπιου δικομματισμού, με πουκάμισα και ταγεράκια φρεσκοπλυμένα ελαφρώς αρωματισμένα και με άρωμα δημοκρατικής «Aριστεράς», καθαρά από τα αίματα των αυτοκτονημένων, τα λάδια της διαπλοκής, τη σκόνη των άδειων εργασιακών χώρων, τον ιδρώτα της αγωνίας των ανθρώπων. Ξέρουμε καλά πως δεν θα μας σώσουν αυτοί, οι ίδιοι ακριβώς που μας οδήγησαν εδώ. Δεν θα φορολογήσουν τον πλούτο, θα πλήξουν πάλι τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους, το γνωστό πάρτι με ιδιωτικοποιήσεις, «μεγάλα έργα», «ανάπτυξη», προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών πρέπει να ξεκινήσει, μετά την εικονική «διαπραγμάτευση»… ποιος τους πιστεύει πια,το καθεστώς που στηρίζεται στον τρόμο το φόβο και το ψέμα δεν μπορεί παρά να καταρρεύσει… κι όσο πιο γρήγορα τόσο πιο λίγα τα ερείπια που θα αφήσει πίσω του.
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙ, και η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει πως ο κόσμος της δουλειάς νικάει τον φόβο. Μεγάλη υπεροχή του λαϊκού κοινωνικού ρεύματος ανατροπής που εκφράζει κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες από 18- 55 ετών, στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους εργάτες, στους ελεύθερους επαγγελματίες. Λίγο ακόμη και οι νοικοκυρές, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, από τα μπαλκόνια και τις αυλές με χαμόγελο ελπίδας θα χαιρετίσουν το ανθρώπινο ποτάμι της χειραφέτησης του λαού.
ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έμπρακτα, από την πρώτη μέρα, στον κόσμο ότι εκφράζουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Εργάζονται με ανιδιοτέλεια, για τις ιδέες και το κοινωνικό καλό και όχι για τις θέσεις και τις παχυλές αμοιβές, ένα με την κοινωνία , ίσοι μεταξύ ίσων, δείχνουν πως η πραγματική δημοκρατία δεν είναι ουτοπία. Τις μέρες των μεγάλων ειρηνικών κινητοποιήσεων του λαού που έρχονται, των λαϊκών συνελεύσεων, μαζί, μπροστά και πίσω από τον κόσμο που θα αγωνίζεται, θα διεκδικεί, θα είμαστε όλοι μαζί εμπνευστές και εμπνεόμενοι.

Χρήστος Παναγής

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!