Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της έχει κατακλυστεί από συγκίνηση, θλίψη και οργή με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και αυτό γιατί βιώνει ένα βαθύ τραύμα για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας. Είναι παράλογο και αφόρητα θλιβερό τόσοι νέοι άνθρωποι, και όχι μόνο, να χάνονται επειδή η πολιτεία, το πολιτικό σύστημα και οι ιδιωτικές εταιρίες αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών, δεν νοιάζονται για τη ζωή όλων όσων ταξιδεύουν με τα τρένα.

Απέναντι σε αυτό το προαναγγελθέν έγκλημα η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι έδειξαν τα υγιή αντανακλαστικά τους, την προσφορά τους και την ανιδιοτέλειά τους. Από την αυτοθυσία των επιζώντων για να σώσουν τους συνεπιβάτες τους, από τις ουρές στη Λάρισα για να δοθεί αίμα για τους τραυματίες, από τα συνθήματα και τις καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία, από τις απεργίες των σιδηροδρομικών, μέχρι τις επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών μπροστά στα γραφεία του ΟΣΕ και της Ηellenic Train, μέχρι τις εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις και μηνύματα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τα σκίτσα δεκάδων σκιτσογράφων και άλλα πολλά.

Η ελληνική κοινωνία είναι υγιής παρόλο που προσπαθεί να τη μετατρέψει το πολιτικό σύστημα με τις πολιτικές του σε μια άβουλη και πειθήνια μάζα. Θα παραμείνει όρθια κόντρα στην εγκατάλειψη και την κοροϊδία. Σε πείσμα όσων θέλουν να γονατίσουν και να διαλύσουν τόσο τον λαό όσο και τη χώρα. Η οργή και η αγανάκτηση είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τις μαζικές εκδηλώσεις της νεολαίας, και όχι μόνο, που από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν δυναμικά τις επόμενες μέρες. Η ανάγκη να εκφραστεί ο κόσμος ξεπερνάει την επιβολή της διατεταγμένης σιωπής από τον επίσημο πολιτικό κόσμο.

7o ΕΠΑΛ Λάρισας
4ο Λύκειο Γαλατσίου
1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Βόλου
Φοιτητικό έδρανο στη Θεσσαλονίκη

Πανό του 4ου ΕΠΑΛ Αθήνας
Κινητοποίηση στα Προπύλαια
Ουρά για αίμα στη Λάρισα

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!