Εγκαινιάζουμε την ερευνητική ιστοσελίδα Το Σχέδιο με ένα ένα ντοκουμέντο για το πώς και γιατί χάθηκε όλος αυτός ο φυσικός πλούτος στη Βόρεια Εύβοια, γιατί εξαφανίστηκαν οι πόροι ενός κόσμου που επέλεξε να ζήσει απλά, σε αρμονία με τη φύση. Αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα γεγονότα απευθυνόμενοι σε αυτούς που τα έζησαν, τους ανθρώπους που τα έβαλαν με τις φλόγες και έσωσαν τα χωριά τους.

Αποφασίσαμε να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων και στους υπόλοιπους από μας, ώστε η μνήμη να διατηρηθεί πριν η προπαγάνδα υπερνικήσει.
Με την κάμερα στο χέρι (κυριολεκτικά), ταξιδεύουμε στα γνώριμα μέρη της παιδικής μας ηλικίας και καταγράφουμε πώς οι αναμνήσεις μιας ζωής ντύθηκαν τα χρώματα του πένθους.

Με σφίξιμο στην καρδιά, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει πως αυτή η ομορφιά, αυτός ο τρόπος ζωής, δεν πρέπει να αναβιώσει. Όμως, ο κόσμος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε τη φωνή του, τα συναισθήματα, την αγωνία του, την εμπειρία και τους φόβους του… όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν το πέπλο της λήθης σκεπάσει τα γιατί των ανθρώπων.

Έκκληση για οικονομική (και όχι μόνο) στήριξη

Δεν επιθυμούμε να δεσμευτούμε από έναν χρηματοδότη, για προφανείς λόγους. Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε σε σας, στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυτού του θέματος, προκειμένου να μας ενισχύσετε. Η φιλοσοφία της δωρεάς που ζητάμε συνοψίζεται στο λίγα από πολλούς, και όχι πολλά από λίγους. Η συνεισφορά σας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (μέσα από το Paypal) ή με όποιον άλλο τρόπο κρίνει ο καθένας σας πρόσφορο. Μεταξύ άλλων δημιουργήσαμε και αγγλόφωνη σελίδα σε πλατφόρμα crowdfunding – βλ. εδώ

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μας βοηθήσετε. Στείλτε μας στοιχεία, πληροφορίες, διαδώστε το υλικό μας, οργανώστε προβολές, ενημερώστε τους γύρω σας, πείτε σε φίλους και ομάδες που γνωρίζετε στο εξωτερικό για την έρευνά μας, λειτουργήστε ως ένας κρίκος πληροφόρησης μαζί με μας προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους κινδύνους που απειλούν τη Βόρεια Εύβοια. Όταν ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Συντελεστές

Η ερευνητική ομάδα του οδοιπορικού στην Βόρεια Εύβοια αποτελείται από την πολιτική επιστήμονα και δημοσιογράφο Νέλλη Ψαρρού και τον ραδιοφωνικό παραγωγό και εικαστικό Ιωάννη Λαζάρου. Το μοντάζ θα αναλάβει ο Γιάννης Φραγκουλάκης, «παλιός» γνώριμος από τα ντοκιμαντέρ Golfland? και ΣΤαγώνες.

* Ολόκληρη η ανακοίνωση, τρέιλερ του προετοιμαζόμενου ντοκιμαντέρ και άλλες πληροφορίες και υλικά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα tosxedio.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!