Με πόνο ψυχής διαβήκαμε τους δρόμους της φωτιάς στην Βόρεια Εύβοια. Μιλήσαμε με  κατοίκους που πάλεψαν για τον τόπο τους, για τον τρόπο ζωής τους. Καταγράψαμε τις αναμνήσεις από τον αγώνα τους, την θλίψη, τον θυμό, το πένθος τους, αλλά και την αγωνιστικότητά τους . Ερχόμαστε τώρα να καταθέσουμε δημοσίως τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών του δράματος, ώστε να μην ξεχαστούν όσα συνέβησαν, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ευθύνες υπάρχουν, τόσο πειθαρχικές όσο και ποινικές. Η «εντολή μη κατάσβεσης» ήταν μία πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2021 στην Βόρεια Εύβοια.

Σας προσκαλούμε σε μία ώρα γεμάτη μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα περί «εντολής μη κατάσβεσης», και την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου. Στο τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί συζήτηση.

Το πρώτο μέρος της συγκλονιστικής καταγραφής του πώς κάηκε όλη η Βόρεια Εύβοια στις φωτιές του Αυγούστου του 2021 θα προβάλλεται όλον τον Μάρτιο σε προγραμματισμένες διαδικτυακές προβολές. Στη συνέχεια, στις αρχές Απριλίου, θα προβάλουμε και το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ, που αφορά το «Γιατί» κάηκε η Βόρεια Εύβοια, με ανάλυση των σχεδίων για την περιοχή αλλά και την προετοιμασία από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και εταιρικούς ομίλους.

Στηριζόμαστε στους συμπολίτες μας τόσο για την προώθηση του ντοκιμαντέρ στους συμπολίτες μας, όσο και για την οικονομική του στήριξη.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο μερών του ντοκιμαντέρ (αρχές Απριλίου), ολόκληρο πλέον θα το προβάλουμε σε όλα τα χωριά της Βορείου Ευβοίας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπου θα προσκληθούμε. Στη συνέχεια, θα το κοινοποιήσουμε ελεύθερα στο διαδίκτυο, απ’ όπου θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση, προκειμένου να το δείτε και να το κοινοποιήσετε και σε άλλους. Σας καλούμε να οργανώσετε τέτοιες, δια ζώσης πλέον, προβολές από τα μέσα Απριλίου και μετά, προκειμένου να ενημερωθούν και οι συντοπίτες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί το πρόγραμμα τέτοιων εκδηλώσεων: [email protected]

Τα link για τη σύνδεσή σας στις προβολές είναι:
Στο You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCncOPU8x6_AoFNbgO0mGxgQ
Στο Ζοομ: https://zoom.us/j/5154332348

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ, τα τρέιλερ που έχουμε ετοιμάσει, καθώς και τρόπους για την οικονομική σας συνεισφορά, στην ιστοσελίδα μας www.tosxedio.com.

Επόμενες προβολές

Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 9 μμ
Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 7 μμ
Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 9 μμ
Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 8 μμ
Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 9 μμ

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!