Η  μανία των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, τις τελευταίες μέρες, είναι ένα μείγμα της συνήθους καταπίεσης και αγριότητας της κατοχής, μια προσπάθεια να καταστραφεί η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ και Χαμάς και επίδειξη των νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Γράφει το Εναλλακτικό Κέντρο πληροφόρησης aic:

Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος Tύπου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τη σύλληψη ενός υπόπτου ως μέλος της Χαμάς στην Μπέιτ Άουα, μια παλαιστινιακή πόλη στα νοτιοδυτικά της Χεβρώνας. Το βίντεο τράβηξε ένα Skylark UAV, ένα μικροσκοπικό μη επανδρωμένο σκάφος που έχει σχεδιαστεί ως επανδρωμένο σύστημα για επιχειρήσεις παρακολούθησης και αναγνώρισης.

Παρόμοια, μη επανδρωμένα σκάφη, η τελευταία έκδοση των οποίων τέθηκε σε λειτουργία μόλις τον προηγούμενο μήνα, συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Όχθη. Την προηγούμενη Κυριακή ένα από αυτά έπεσε σε στέγη σπιτιού στη Χεβρώνα και επιστράφηκε στο Ισραήλ από την παλαιστινιακή αστυνομία.

Η νέα ευρεία ισραηλινή επιχείρηση ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, όταν η Χαμάς κατηγορήθηκε για την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών εποίκων, χωρίς όμως να παρουσιαστεί καμία απόδειξη γι’ αυτό.

Ο επικεφαλής της Χαμάς Khaled Meshaal δήλωσε στο δίκτυο Al Jazeera ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τους τρεις αγνοούμενους. Πρόσθεσε, όμως, ότι αν όντως έχουν απαχθεί από Παλαιστίνιους, αυτό θα ήταν «μια λογική και φυσική αντίδραση στις παραβιάσεις των δυνάμεων κατοχής».

Ο Μαχμούντ Αμπάς, από την άλλη, είπε ότι αν κάποιος απήγαγε τα παιδιά «θέλει να μας καταστρέψει». Ωστόσο, δεν καταδίκασε τη Χαμάς. Δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία ασφαλείας με το Ισραήλ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Κέρι, τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια στις επιχειρήσεις του Ισραήλ!

Έξι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιδρομών σε σπίτια τις τελευταίες μέρες, δεκάδες έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά) έχουν συλληφθεί.

 

Σύλλογος Ιντιφάντα

https://intifadagr.wordpress.com/

 

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!