Εδώ και δυο βδομάδες ο ισραηλινός στρατός κατοχής έχει αποκλείσει πλήρως κάθε πρόσβαση στην πόλη της Χεβρώνας και δεκάδες χωριά σ’ αυτήν την περιοχή της Δυτικής Όχθης. Προσπαθώντας να καταπνίξουν τον ξεσηκωμό της παλαιστινιακής νεολαίας, ρίχνουν διαρκώς δακρυγόνα ακόμη και μέσα σε σχολεία. Απαγορεύουν στους Παλαιστίνιους της Χεβρώνας να ανοίγουν τα μαγαζιά τους. Οι έποικοι επιτίθενται στα σπίτια των Παλαιστινίων. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η δραματική έκκληση των τοπικών οργανώσεων του παλαιστινιακού κινήματος στη Χεβρώνα:

«Εμείς, οι υπογράφουσες παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις, κάνουμε έκκληση σε τοπικούς και διεθνείς φορείς, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικές δυνάμεις για άμεση και αποφασιστική δράση αναφορικά με την εκτέλεση Παλαιστινίων ανηλίκων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους εποίκους. Μέχρι σήμερα, 18 παιδιά Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί και εκτελεστεί εν ψυχρώ σε σημεία ελέγχου (τσεκπόιντς) και στους δρόμους από την έναρξη της τωρινής παλαιστινιακής εξέγερσης. Δεκάδες Παλαιστίνιοι ανήλικοι έχουν τραυματιστεί, συλληφθεί ή ανακριθεί βάναυσα από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αυτές οι πρακτικές, που διαπράττονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους εποίκους, ανέρχονται στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου και απαιτούν αντιπαράθεση και μια απάντηση, ώστε να σταματήσουν αυτές οι δολοφονίες των παιδιών των Παλαιστινίων. Γι’ αυτό ζητούμε από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως και από τα κοινωνικά κινήματα, τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά κόμματα και τα άτομα που ενδιαφέρονται σε όλον τον κόσμο, να αναλάβουν ευθύνη και να εργαστούν για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα που αποτελούν μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών».

 

Υπογράφουν οι ακόλουθες τοπικές οργανώσεις στη Χεβρώνα:

– Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP)
– Επιτροπή Υπεράσπισης της Χεβρώνας (HDC)
– Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης (PPP)
– Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

 

Πηγή: Alternative Information Center (www.alternativenews.org). Το AIC είναι μια οργάνωση στην οποία συμμετέχουν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί που πιστεύουν ότι δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον τερματισμό της αποικιακής κατοχής, την αναγνώριση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού και την εξασφάλιση επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους.

 

Μετάφραση στα ελληνικά: www.intifada.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!