Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός των Παλαιστινίων, ιδίως της νεολαίας, στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Με πείσμα, χιλιάδες νέοι και νέες αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κατακτητή και δεκάδες βρίσκουν το θάνατο σε αυτήν την άνιση πάλη. Κι όλα αυτά μέσα σε πλήρη αδιαφορία της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», με πρώτες-πρώτες τις αντιδραστικές αραβικές κυβερνήσεις. Παρ’ όλα αυτά, στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη, που αποτελεί το επίκεντρο της νέας εξέγερσης, η διάρκεια και η έντασή της έχουν τρομάξει εχθρούς και «φίλους». Το ίδιο τους τρομάζει και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχουν οι δυνάμεις της Αντίστασης, και ιδίως το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Οι εχθροί, δηλαδή οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και οι παράνομοι έποικοι, κάνουν αυτό που ξέρουν: τρομοκρατούν τον άμαχο πληθυσμό με μαζικά αντίποινα, ανατινάζουν σπίτια «υπόπτων» και δολοφονούν εν ψυχρώ ακόμη και παιδιά. Τελευταία μάλιστα έχουν αναπτύξει και μια νέα τεχνική δικαιολόγησης των εγκλημάτων τους: όπως η δική μας αστυνομία έχει έτοιμα σακίδια με μολότοφ κ.λπ. για να τα φορτώνει στους συλληφθέντες σε διαδηλώσεις, οι ισραηλινές δυνάμεις ρίχνουν μαχαίρια δίπλα σ’ αυτούς που έχουν εκτελέσει εν ψυχρώ, ισχυριζόμενες ότι τους σκότωσαν σε άμυνα.

Προχωρούν όμως και σε «νομικές» ενέργειες: έχουν γεμίσει οι κατοχικές φυλακές με χιλιάδες νέων κρατουμένων οι οποίοι φυλακίζονται επ’ αόριστον χωρίς δίκη, βάσει άλλης μιας ισραηλινής εφεύρεσης: της «διοικητικής κράτησης». Φυσικά, κανείς ευαίσθητος Ευρωπαίος ή άλλος δημοκράτης δεν έχει κάνει τον κόπο να υπενθυμίσει στο σιωνιστικό, ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ ότι οι μέθοδοί του αντιβαίνουν «κάθε γράμμα του διεθνούς δικαίου».

Για τους Παλαιστίνιους βουλευτές όμως, και ιδίως αυτούς που είναι μέλη της Παλαιστινιακής Αντίστασης, οι κατοχικές δυνάμεις επιφυλάσσουν ιδιαίτερη μεταχείριση… Αυτή την εβδομάδα η Χαλίντα Τζαράρ, ηγετικό στέλεχος του PFLP και εκλεγμένο μέλος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, μετά από μήνες διοικητικής κράτησης και άλλων διώξεων, καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση από κατοχικό στρατοδικείο… Για ποιο έγκλημα; Για την πολιτική δράση της ως στέλεχος της Αριστεράς και της Αντίστασης.

Η συνέχιση του ξεσηκωμού και το πείσμα των Παλαιστινίων εμποδίζουν, εξάλλου, και τον επικεφαλής της πλήρως εξευτελισμένης πλέον «Παλαιστινιακής Αρχής» να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τη σιωνιστική κυβέρνηση του Νετανιάχου. Ο Μαχμούντ Αμπάς είναι υποχρεωμένος, για να μην ξεκοπεί εντελώς από τον παλαιστινιακό λαό, να υποστηρίζει στα λόγια την εξέγερση – θα δούμε για πόσο, δεδομένου ότι οι Δυτικοί πιέζουν για «επανέναρξη του διαλόγου»…

 

Γ.Α.

 

Ανακοίνωση του PFLP για τη φυλάκιση της Τζαράρ

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταδικάζει τη φυλάκιση της συντρόφου Χαλίντα Τζαράρ και την καταδίκη της από στρατιωτικό δικαστήριο της κατοχικής δύναμης σε ποινή κάθειρξης 15 μηνών στις σιωνιστικές φυλακές, σημειώνοντας ότι ανάλογες συλλήψεις και καταδίκες αποτελούν τμήμα της συνεχιζόμενης εκστρατείας τρόμου εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και της άμεσης στοχοποίησης των Παλαιστίνιων ηγετών.

Η επιβολή αυτής της ποινής μετά από πολλούς μήνες επαναλαμβανόμενων αναβολών αποτελεί έκφραση της αποτυχίας και της σύγχυσης της κατοχικής δύναμης στη διαχείριση της υπόθεσης της συντρόφου Τζαράρ, καθώς προηγουμένως δεν κατάφερε να την απελάσει στην Ιεριχώ, και στη συνέχιση της φυλάκισής της υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Το Λαϊκό Μέτωπο επαναλαμβάνει ότι τα στρατιωτικά δικαστήρια της κατοχικής δύναμης είναι παράνομα και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά, καθώς αποτελούν εργαλεία καταστολής στα χέρια του κατακτητή. Καλούμε να υποβληθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα της φυλάκισης μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου όπως και το ζήτημα των συλλήψεων και δολοφονιών Παλαιστίνιων γυναικών, που έχουν γνωρίσει σημαντική αύξηση από την έναρξη της τωρινής εξέγερσης (Ιντιφάντα) σε μια προσπάθεια να καταπνιγεί η συμμετοχή των γυναικών σε αυτήν.

Επαινούμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα της βουλευτού Χαλίντα Τζαράρ που αποτελεί σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα και της σταθερής αφοσίωσης στην πάλη ενάντια στη σιωνιστική κατοχή.

 

Μετάφραση: Νικολέττα Κίτσου για το omniatv.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!