Εκτός από εγκληματική, μόνο άνανδρη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την επίθεση στους Παλαιστίνιους κρατούμενους, από ειδικές δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής στη φυλακή Νάφχα, τις προηγούμενες μέρες. Στην επίθεση που κράτησε για μέρες, οι βασανιστές χτυπούσαν και τραυμάτισαν κρατούμενους, ανάμεσά τους και ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το Μέτωπο προειδοποίησε ότι η επίθεση στον Σαντάτ και τους άλλους κρατούμενους δεν θα μείνει αναπάντητη και καλεί τον Ερυθρό Σταυρό να παρέμβει για να σταματήσει την εγκληματική επίθεση στους κρατούμενους που απειλείται να επεκταθεί και σε άλλες φυλακές.

«Ο Σαντάτ θα παραμείνει αγκάθι στο λαιμό της κατοχής» γράφει το Μέτωπο. «Είναι ένα εθνικό σύμβολο σύγκρουσης παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις από τους δεσμοφύλακες της σιωνιστικής φυλακής και αδιάκοπα αντιστέκεται στην κατοχή και τις πολιτικές της, αλλά και το σιωνιστικό σχέδιο συνολικά».

Είναι αλήθεια ότι η ισραηλινή επιθετικότητα κορυφώνεται στις επιθέσεις στη Γάζα, όπως το περσινό καλοκαίρι. Αλλά τις τελευταίες μέρες υπήρξε κλιμάκωση της λύσσας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Δολοφονίες εν ψυχρώ, απελάσεις από τα Ιεροσόλυμα και η επέμβαση της αστυνομίας στο ίδιο το τέμενος Αλ Άκσα στα Ιεροσόλυμα. Τώρα, η επίθεση στους κρατούμενους συνιστά μια από τις πιο στοχευμένες προσπάθειες για το σπάσιμο της θέλησης και της επιμονής των κρατουμένων που με τη στάση τους δίνουν θάρρος στον παλαιστινιακό λαό.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί στη συγκρότηση παλαιστινιακών και διεθνών προσπαθειών για την απελευθέρωση των κρατουμένων. Καλεί, επίσης, να επιταχυνθεί η διαδικασία όπου οι υποθέσεις τους θα περάσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Και το ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου δήλωσε με μια προειδοποίηση και κάλεσμα: «Οι ηγέτες της κατοχής πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των εγκλημάτων τους πάνω στους γενναίους μας φυλακισμένους».

https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!