«Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταδίκασε τις απειλές και την επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Δύσης εναντίον της Συρίας, καταγγέλλοντας τις απειλές αυτών των χωρών να διεξάγουν έναν παράνομο πόλεμο και να επιδεινώσουν την εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ απειλούν να βλάψουν σοβαρά το συριακό και τον αραβικό λαό, μέσα από μια μακρόχρονη σύγκρουση που απειλεί το μέλλον του, την κυριαρχία, την ενότητα και την επικράτειά του, που δε θα ωφελήσει κανέναν άλλον εκτός από τους πολεμοκάπηλους και τα αρπακτικά της νεοαποικιοκρατίας, της επικυριαρχίας και της κατοχής, να διαιωνίσουν την υποδούλωση της περιοχής, των λαών της και του πλούτου της.
Το Μέτωπο απέρριψε τη σιωνιστική και ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και εξωτερική επέμβαση σε όλες της τις μορφές και προειδοποίησε ενάντια στα κροκοδείλια δάκρυα των δυνάμεων του πολέμου και της επίθεσης εναντίον του συριακού και αραβικού λαού, που κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν μια πολιτική λύση που μπορεί να σώσει το λαό και το έθνος και να σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία. Οι ίδιες δυνάμεις παρέχουν την απόλυτη υποστήριξή τους στην κατοχή της Παλαιστίνης και τα βασανιστήρια του λαού της για πάνω από έναν αιώνα. Το Μέτωπο προειδοποίησε ότι ο ρόλος του Αραβικού Συνδέσμου και κάποιων αραβικών ή μουσουλμανικών χωρών, χρησιμοποιείται από υπέρμαχους του πολέμου και της επίθεσης σε μια προσπάθεια να παράσχει κάλυψη γι’ αυτόν το βρόμικο πόλεμο.
Οι λαοί της περιοχής και τα παιδιά τους θα είναι αυτά που θα τον πληρώσουν, ξανά και ξανά».
Πέρα από την παραπάνω ανακοίνωση του PFLP, και η Φατάχ φαίνεται να αντιτίθεται σε μια δυτική επίθεση στη Συρία. Ο αξιωματούχος της Φατάχ, Αμπάς Ζάκι, δήλωσε ότι μια στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας στοχεύει όλους τους Άραβες και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ.
«Παρά την αντίθεσή μας στη χρήση χημικών όπλων από ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν προσχήματα για καταστροφή της Συρίας, είμαστε σίγουροι ότι η Δύση θα τη χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία να επέμβει στη Συρία», δήλωσε ο Ζάκι στο πρακτορείο Μαάν. Η Συρία μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια και οι ηγέτες θα πρέπει να τερματίσουν την κρίση με ειρηνικά μέσα, δήλωσε. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ κατηγόρησε, επίσης, τις ΗΠΑ για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών απέναντι στο Ισραήλ, που είχε χρησιμοποιήσει λευκό φώσφορο σε περιοχές αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2008-2009 στη Γάζα. Ο Ζάκι υπογράμμισε την κατηγορηματική απόρριψη κάθε στρατιωτικής εκστρατείας στη Συρία, προειδοποιώντας για επιζήμιες επιπτώσεις στην ασφάλεια του αραβικού κόσμου.

Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!