Απ’ όπου και να πιάσεις την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας με χίλια την πολιτική ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ξεπηδάει ανάγλυφη η επιτάχυνση της λεηλασίας της Ελλάδας. Λειτουργικά κέρδη 117,4 εκατ. από 11 Απριλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 (σε οκτώμισι μήνες!) εμφανίζει η Fraport AG, πριν ακόμα προλάβει καλά-καλά να μπει, πόσο μάλλον να «αναβαθμίσει», στα 14 αεροδρόμια που της χάρισε με 1,23 δισ. η κυβέρνηση!

Στο παραένα είναι και εκποίηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελλάδας, με την ίδια απαξίωση για να ικανοποιηθούν οι «εταίροι». «Με ‘προίκα’ την αυξημένη κερδοφορία, ύψους 71,6 εκ. ευρώ για το 2017», όπως επισημαίνει η Ευγενία Τζώρτζη στην Καθημερινή, προωθείται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε ξένα funds.

Οι πιο υγιείς, σύγχρονες και νευραλγικής σημασίας για την οικονομία και την εθνική κυριαρχία εταιρίες, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, περιέρχονται με συνοπτικές διαδικασίες σε ξένους, καθιστώντας την Ελλάδα αποικία τέταρτης κατηγορίας.

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε και η διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» σε ξένα κεφάλαια, όπως η CVC Partners η οποία εξαγόρασε το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, ενώ γίνονται πολλές διεργασίες για το ΥΓΕΙΑ.

Βέβαια, όλος ο εσμός των ξενόδουλων που συνδέει και εξαρτά την ευημερία του από την επικυριαρχία των ξένων, ενθαρρύνει όλα τα ξεπουλήματα και πανηγυρίζει κάθε φορά που μια συμφωνία αφαιρεί από την εθνική οικονομία ένα σημαντικό της συστατικό όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) από το οποίο μας «ξαλάφρωσαν» οι επενδυτές. Η λογική «ας τα πάρουν όλα οι ξένοι που διασφαλίζουν την ύπαρξη και τα οφέλη μας» μετά την προσχώρηση σ’ αυτό το μπλοκ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ισχυρότερη από ποτέ. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα παραδίδεται στους ξένους ολόκληρη και πάμφθηνα. Ακόμα και σε περιόδους πολέμων και καταστροφών, δεν ήταν τόσο βαθιά και εκτεταμένη η σαπίλα του πολιτικού συστήματος και τόσο αποδυναμωμένη και ακέφαλη η κοινωνική αντίδραση. Γι’ αυτό η ανεμπόδιστη καταστροφή εκτιμάται ότι θα είναι βιβλική για την Ελλάδα.

Γκαούρ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!