Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις τελευταίες της μέρες και κάνει τις τελευταίες τις κινήσεις. Πρόκειται για μεγάλα ζητήματα με πρώτιστα αυτά των ξεπουλημάτων για τα οποία δεν ακούγεται καμία κριτική. Τσίπρας και κυβερνητικό επιτελείο βγάζουν στο σφυρί και τα τελευταία ασημικά, δεσμεύουν τη χώρα αποπληρώνοντας τις τελευταίες συστημικές επιταγές που είχαν υπογράψει. Κυρίως για να μην απεμπολήσουν πλήρως την εύνοια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, εκτός αλλά και εντός της χώρας. Να μη βρεθούν στα αζήτητα όπως Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν και το ήθος που έχουν δείξει μέχρι στιγμής θα μπορούσε κάλλιστα να μας κάνει να υποψιαστούμε και προσωπικά οφέλη.

Έτσι λοιπόν, λίγες μέρες πριν απαγκιστρωθούν από τις καρέκλες τους προχωρούν στη συμφωνία για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό που στο αμερικάνικο Κογκρέσο ψηφίστηκε ως «East Med Act» και παραδίδει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, στην αμερικανική Exxon Mobil και στη γαλλική Total, με το 20% της κοινοπραξίας να μένει στα ΕΛ.ΠΕ., τα οποία μην ξεχνάμε πως βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι από σπόντα το δημόσιο θα πάρει 1,5 εκατ. ευρώ για τις υπογραφές (για τον αέρα θα λέγαμε) και 200 ευρώ τον χρόνο για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Όπως ακριβώς, είχε κλείσει τη θητεία του ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ξεπουλώντας το Ελληνικό και βάζοντας μια σειρά υποδομών στο ΤΑΙΠΕΔ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2014, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει κλείνοντας και τις τελευταίες της υποχρεώσεις. Και στις υποχρεώσεις αυτές, μικρές και μεγάλες, βάζει πλάτη σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, αφού καμία αντίδραση δεν υπάρχει

Δεν σταματούν όμως εκεί, την ίδια στιγμή προχωρά η πώληση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, στην –και πάλι– αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ, με την ίδια διαδικασία που αγόρασε και τα ναυπηγεία της Σύρου: Δικαστήρια, εκκαθάριση και ψίχουλα στο δημόσιο. Μόλις χτες ανακοινώθηκε πως ξεκινά η διαδικασία πώλησης του 30% του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η έναρξη γεωτρήσεων στο Ζαγόρι της Ηπείρου για την ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Βέβαια, δεν σταματούν οι υποχρεώσεις της τελευταίας στιγμής μόνο στους έξω, καθώς δόθηκαν τα χέρια για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό (αν κερδίσουν τις εκλογές, σε δυο μήνες θα ξεκινήσουν οι μπουλντόζες, δήλωσε ο ξάδερφος Τσίπρας), ενώ κατατέθηκαν και νέες ρυθμίσεις για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και την μείωση των συντάξεων από 2020 και έπειτα.

Όπως ακριβώς, είχε κλείσει τη θητεία του ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ξεπουλώντας το Ελληνικό και βάζοντας μια σειρά υποδομών στο ΤΑΙΠΕΔ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2014, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει κλείνοντας και τις τελευταίες της υποχρεώσεις. Και στις υποχρεώσεις αυτές, μικρές και μεγάλες, βάζει πλάτη σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, αφού καμία αντίδραση δεν υπάρχει. Κατά τα άλλα διαφέρουν από τους «άλλους» όπως το φως με το σκοτάδι.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!