Οι ματωμένοι θρίαμβοι της «ελεύθερης αγοράς»

Ένας 86χρονος από τη Φλόριντα πυροβόλησε και σκότωσε την επίσης υπερήλικη γυναίκα του επειδή δεν μπορούσε ο ίδιος να αντέξει άλλο το κόστος των φαρμάκων της, καθώς ήταν άρρωστη κατά τα τελευταία 15 χρόνια.
Όταν το «αόρατο χέρι» αποφασίζει να «αυτορρυθμίσει την ελεύθερη αγορά» με ένα περίστροφο…
Παύλος Κιρκασίδης

 

Να τελειώνουμε με τους ντόπιους!

Αυτά που θα ψηφίσουν την Κυριακή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο εξωφρενικά και τόσα πολλά που ούτε να τα σχολιάσεις δεν μπορείς. Οι δημοσιογράφοι που τα σκαλίζουν, γιατί οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνουν, γιατί άλλωστε, αφού θα υπερψηφίσουν τις 7.500 σελίδες μονορούφι, βρίσκουν σε κάθε σημείο τερατώδεις ρυθμίσεις που η κάθε μια απ’ αυτές -προ ξεπουλήματος- θα ξεσήκωνε αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια «λεπτομέρεια» ορίζει ότι οι απαλλοτριώσεις γύρω από τα 14 αεροδρόμια (για Mall κ.λπ.) που χαρίζουν στη γερμανική Fraport, θα γίνονται fast track και με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου! Επίσης, η Fraport απαλλάσσεται από οποιοδήποτε είδος φόρων και τελών από οποιαδήποτε δημοτική ή άλλη τοπική Αρχή για υπηρεσίες φωτισμού, ασφάλειας, καθαρισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και αποχέτευσης κ.λπ. (άρθρα 218 και 219)! Δηλαδή, οι τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πληρώνουν και για το γιγαντιαίο μερίδιο της Fraport!
Σ.Κ.

 

Σκίτσο μου που «κόπηκε» από την Εφημερίδα των Συντακτών, την Παρασκευή, 13/5. Αν προσβάλλει «την αισθητική, το ήθος και τις ευαισθησίες της εφημερίδας» ή πρόκειται περί λογοκρισίας, η επιλογή δικιά σας… Πέτρος Ζερβός
Σκίτσο μου που «κόπηκε» από την Εφημερίδα των Συντακτών, την Παρασκευή, 13/5. Αν προσβάλλει «την αισθητική, το ήθος και τις ευαισθησίες της εφημερίδας» ή πρόκειται περί λογοκρισίας, η επιλογή δικιά σας…
Πέτρος Ζερβός

 

Αριστερά πρόβατα

Προβατίλα μυρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πιο άβουλη, πιο υποταγμένη και πιο δουλοπρεπής ομάδα ίσως δεν έχει ποτέ υπάρξει στο Κοινοβούλιο. Ακόμα και η Δεξιά που χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από ξενοδουλεία, είχε διαφωνούντες έως και «αντάρτες» που αντιδρούσαν σε ακραία νομοσχέδια. Τα δε μνημόνια έφεραν διάλυση στα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας σαν τη ΔΗΜΑΡ. Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ασυναγώνιστη. Αδίστακτη στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, ανερυθρίαστη στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα. Κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι και εγκληματολόγοι θα έχουν πολλή δουλειά στο μέλλον για να αναλύσουν και να εξιχνιάσουν αυτό το φαινόμενο.
Ρ.Λ.

 

Μάτια, μύτη… χίλια!

Ο τίτλος στην Αυγή είναι «6 εκατ. νοικοκυριά πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ», αλλά μέσα στο κείμενο γράφει «6 εκατ. νοικοκυριά πληρώνουν το ίδιο ή λιγότερο ΕΝΦΙΑ». Ούτε λέει πουθενά ότι η συνεχιζόμενη επί έξι έτη μείωση της αξίας των ακινήτων, κατά 5% στο φετινό τρίμηνο, ακόμα και ο «ίδιος με πέρσι» καθιστά τον νέο ΕΝΦΙΑ (που έσκιζε τα ιμάτιά του ο Τσίπρας ότι θα καταργήσει) ακόμα πιο επαχθή σε πραγματικούς αριθμούς. Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα, μάθανε αυτοί οι «αριστεροί» να χρησιμοποιούνε τα παλιά κόλπα της Δεξιάς!
Σ.Β.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!