Νέα δίκη για τον Π. Καπετανόπουλο, την Παρασκευή στο Εφετείο Αθηνών

 

Συνεχίζεται η περιπέτεια του Πέτρου Καπετανόπουλου που καλείται για μια ακόμα φορά να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μόνο και μόνο επειδή… διανοήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή να εκπέμψει λίγη ανθρωπιά!

Μια εκδήλωση αλληλεγγύης, η οποία διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απλής ανθρώπινης συμπεριφοράς, συμπόνια, βαθύ αίσθημα δικαίου και αυταπάρνηση, έβαλαν στο στόχαστρο οι διωκτικές Αρχές. Φόρτωσαν ένα σωρό κατηγορίες και συνεχίζουν να τρέχουν στα δικαστήρια, τριάμισι χρόνια τώρα, έναν άνθρωπο που είχε το… θράσος να θεωρήσει τον εαυτό του πολίτη μιας ευνομούμενης χώρας, που δικαιούται να αξιώνει στοιχειώδη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να διαμαρτύρεται όταν βλέπει μπροστά στο σπίτι του στον Κολωνό αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να ποδοπατούν στο οδόστρωμα έναν δεμένο με χειροπέδες νεαρό μετανάστη.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη στις 21 Ιουλίου 2012 για τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά της Αρχής», της «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. Η εισαγγελέας στην οποία προσήχθη σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του Καπετανόπουλου και του μετανάστη και του φόρτωσε και «απλή συνέργεια σε ληστεία». Η κακουργηματική κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία λίγο έλειψε το 2013 να κοστίσει στον Π. Καπετανόπουλο τη θέση εργασίας του στο Δημόσιο, με βάση τον νέο μνημονιακό υπαλληλικό κώδικα.

Και ενώ το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τον απάλλαξε από την κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία», η δίκη για τα πλημμελήματα ορίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου 2016.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο καταγγέλλει την αστυνομική-δικαστική βία και αυθαιρεσία απέναντι στην κοινωνία, τη ρατσιστική βία απέναντι σε μετανάστες και διαφορετικούς, και την προσπάθεια καταστολής, μέσω της ποινικοποίησης, οποιασδήποτε φωνής και πράξης διαμαρτυρίας ενάντια στην καταπάτηση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων. «3,5 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει αλλά και τίποτα δεν άλλαξε… Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, στην αυθαιρεσία της εξουσίας, στην καταστολή των συνειδήσεων είναι και δικός μας αγώνας. Είναι ένας πολιτικός και κοινωνικός αγώνας του καθένα μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και καλούν τον κόσμο για συμπαράσταση την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί, στο κτίριο του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως και Αλεξάνδρας.

 

Ζαχαρίας Ρουστάνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!