Εικόνες μιας σύγχρονης Ελλάδας: Ένα 13χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε. Δεν είχε όνομα, μόνο ράτσα ήταν γυφτάκι, γι’ αυτό δεν δόθηκε και μεγάλη δημοσιότητα στο περιστατικό. Ο δολοφόνος, λαϊκός πολίτης και όχι γύφτος, βρήκε αρκετούς υποστηρικτές της άνομης πράξης του που χωρίς σκέψη και ντροπή μαζεύτηκαν να του συμπαρασταθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, επευφημώντας τον παρακαλώ! Κάτι είπατε για αντιρατσιστικό νόμο; Λίγο πιο δυνατά, γιατί δεν ακούγεστε…

Ο «δημοσιογράφος» Στ. Χίος και η κίτρινη φυλλάδα του θέλει να στήσει τον Τσίπρα στα 8 μέτρα, σαν τον Μπελογιάννη (και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες) ενώ η έτερη «πατριωτική» εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα μοστράρει τον Δαυίδ του Μικελάτζελο ως αιμορραγικού Μεγαλέξανδρου, προκαλώντας αγανάκτηση και εθνικά ρίγη στο αναγνωστικό κοινό του.

Gay Parade ήταν και πέρασε, αλλά ο χορός καλά κρατεί ακόμα ανάμεσα σε πολιτικούς, πνευματικούς ανθρώπους, κληρικούς και, φυσικά, δημοσιογράφους, μην έχοντας καταλήξει εάν πρόκειται για κίνημα του διαβόλου ή πράξη ελεύθερης έκφρασης.

Η τουρκοφαγία δεν έπαψε ποτέ να έχει μια θέση στην καρδιά μας, αλλά το Survivor είναι από τα αγαπημένα ριάλιτι, όπως και το… εκπαιδευτικό Power of Love, τουρκικής παραγωγής και τα δύο.

Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ξεπουλήματα αεροδρομίων, φιλέτων, ορυχείων, πλειστηριασμοί κατοικιών, ΕΝΦΙΑ, απολύσεις, ανεργία, capital controls… χρόνια τώρα δεν άνοιξε μύτη. Και ξαφνικά αποφάσισε ο Σκάι να σιτίσει πεινασμένους, κάνοντας καλοκαιρινές συναυλίες –θεσμός πια– Όλοι μαζί μπορούμε. Συμμετοχή καλλιτεχνών αθρόα και συνειδητοποιημένη!

Εικαστικό έκθεμα σε περίοπτη θέση παραλιακής οδού, εγείρει παραλήρημα σε εκκλησιαστικούς κύκλους και στο ποίμνιό τους και αποφασίζουν να παρέμβουν δυναμικά και απολύτως χριστιανικά!

Και, τέλος, επανέρχεται το (πολύ)χρονίζων θέμα με την ονομασία των Σκοπίων στο προκείμενο, έχοντας περάσει από χίλια μύρια κύματα. Ξαφνικά εμείς, οι προλαλήσαντες, με παιδεία ανύπαρκτη, ένστικτο ζωώδες και ιστορικές γνώσεις ανύπαρκτες, παίρνουμε τη Μακεδονία στα χέρια μας. Δική μας είναι, ό,τι θέλουμε την κάνουμε!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!