Μια ακόμη καμένη αδέσποτη γάτα βρήκαν να περιφέρεται το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου στο χωριό των Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, η Αθηνά Λαμπαδάρη και η κόρη της Στέλλα Πιπίλιου, οι οποίες φροντίζουν τ’ αδέσποτα της περιοχής τους με δικά τους έξοδα.

Η γατούλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Χριστιάνα Καραθανάση και την Πηνελόπη Ρουφοπούλου στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου, στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Φέρει σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, στο σβέρκο και στ’ αφτιά που προκλήθηκαν από το οξύ που της έριξε ο σαδιστής δράστης, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος στο χωριό. Η γατούλα αντιμετωπίζει και προβλήματα στα μάτια της.

Η Στέλλα Πιπίλιου μιλώντας στις Ιστορίες Αδέσποτων ανέφερε ότι ενδεχομένως να σωθούν τα δύο της μάτια και να βλέπει κανονικά, αλλά από το ένα έχει εξαφανιστεί τελείως το βλέφαρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει επιπεφυκίτιδα κι άλλες μολύνσεις στο μέλλον.

Όπως κατήγγειλε η Στέλλα Πιπίλιου στις Ιστορίες Αδέσποτων, αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά καμένη γάτα που βρήκαν σε διάστημα 8 μηνών και μάλιστα στην ίδια γειτονιά του χωριού των Μαλγάρων.

«Και οι τρεις γάτες που βρήκαμε καμένες προέρχονταν από συγκεκριμένη γειτονιά, οπότε αυτό με κάνει να υποπτεύομαι έναν και μόνο άνθρωπο από την περιοχή ως υπεύθυνο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των κτηνιάτρων ο δράστης έβαλε φωτιά στην πρώτη γατούλα που εντοπίσαμε στις 17 Ιουλίου του 2015, ενώ στις άλλες δύο έριξε στο σώμα τους κάποιο οξύ. Για τα δύο πρώτα κρούσματα κάναμε καταγγελία στο Α.Τ. Χαλάστρας, αλλά οι αστυνομικοί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την υπόθεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος των αδέσποτων», ανέφερε η Στέλλα Πιπίλιου.

Οι δύο πρώτες γατούλες μετά από μεταμόσχευση δέρματος και αρκετή φροντίδα κατάφεραν να θεραπευτούν και να βρουν τις καλύτερες οικογένειες, οι οποίες τις υιοθέτησαν.

Προφανώς και κάποιοι από το μικρό χωριό των Μαλγάρων θα γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων εις βάρος των ανυπεράσπιστων αδέσποτων γατιών, αλλά ως είθισται στις μικρές κοινωνίες, επιλέγουν να συγκαλύπτουν τον εγκληματία συγχωριανό τους, ενθαρρύνοντάς τον με τη σιωπή τους να συνεχίσει να κακοποιεί τα ζώα.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλάστρας δεν έδειξαν καμία προθυμία να διερευνήσουν τα δύο πρώτα περιστατικά κακοποίησης των γατιών συνιστά παράβαση καθήκοντος. Πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους τηρώντας και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και όχι για να ενεργούν όπως θέλει ο καθένας.

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!