Στο πλευρό της δημόσιας υπαλλήλου που δέχεται απειλές από δικαστικούς λειτουργούς επειδή φροντίζει 5 αδέσποτα γατιά σε απομονωμένο χώρο, πίσω από τα κτίρια του Διοικητικού Εφετείου και Πρωτοδικείου Αθηνών, στην οδό Λ. Ριανκούρ, τάσσεται η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), η οποία σε επιστολή της ενημερώνει όσους αντιδρούν με την εκεί παρουσία των ζώων ότι οι χώροι των δικαστηρίων δεν συγκαταλέγονται σ’ αυτούς που η ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύει να ζουν αδέσποτα ζώα.

Τους προειδοποιεί ότι η ΠΦΠΟ θα βρίσκεται απέναντι τους εάν προβούν σε οποιαδήποτε απαγόρευση σίτισης και παροχής νερού στ’ αδέσποτα γατιά και τους παροτρύνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της συναδέλφου τους που τα φροντίζει μιμούμενοι τις αρχές και τα ιδανικά της.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι όταν ένας εκ των εκπροσώπων της ΠΦΠΟ επικοινώνησε σε πρώτη φάση με υπάλληλο της γραμματείας της γενικής επιτρόπου για να διερευνήσει την καταγγελία που είχε δεχθεί, άκουσε το αμίμητο «ότι τα γατιά αφοδεύουν πάνω στις δικογραφίες» ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι χρησιμοποιούν το χώμα για να σκεπάζουν τις ακαθαρσίες τους.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ έχει ως εξής: «Μια μελανή ιστορία αφιλοζωίας και μάλιστα από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες στο χώρο που στεγάζονται τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια στην οδό Λ. Ριανκούρ, όπου διαβιώνει ο απίστευτος αριθμός 5(!) μικρών γατιών. Ιστορία διανθισμένη από απειλές κατά της υπαλλήλου που φροντίζει απολύτως νόμιμα τα αδέσποτα «τέρατα», που ενοχλούν με την παρουσία τους.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπάλληλο της γραμματείας της γενικής επιτρόπου μας ειπώθηκε το αμίμητο, ότι τα γατιά αφοδεύουν πάνω στις δικογραφίες. Μάλλον μπέρδεψαν τα τρωκτικά που θα κυκλοφορούν τις νύχτες στα γραφεία τους που αρέσκονται να λερώνουν χαρτιά, με τις γάτες, οι οποίες ως γνωστόν, χρησιμοποιούν το χώμα για να μπορούν να σκεπάζουν τις ακαθαρσίες τους.

Πέραν τούτου, καλό θα ήταν οι δικαστικοί λειτουργοί να μελετήσουν το σχετικό νόμο, ώστε να διαπιστώσουν, ότι επιτρέπεται η σίτιση και γενικότερα η φροντίδα των αδέσποτων και ότι οι χώροι των δικαστηρίων δεν συγκαταλέγονται σ’ αυτούς, που απαγορεύεται να ζουν αδέσποτα ζώα. Το να κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους και να προβαίνουν και σε απειλές δεν τους περιποιεί τιμή.

Η Ομοσπονδία μας μετέβη στο χώρο, όπου φροντίζονται τα αδέσποτα και διαπίστωσε ότι είναι απομονωμένος και καμία δυσλειτουργία δεν δημιουργεί η εκεί παρουσία τους. Η μόνη πιθανόν δυσλειτουργία ας αναζητηθεί στα ζωοφοβικά συναισθήματα κάποιων υπαλλήλων. Η φροντίδα ανυπεράσπιστων εμβίων, ανθρώπινων και μη, αποτελεί ηθικό χρέος του καθενός μας, υποδηλώνει το πολιτιστικό μας επίπεδο. Το αντίθετο, δε, μόνο θλίψη προκαλεί.

Όσον, δε, μας αφορά δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την υπάλληλο που τα φροντίζει και θα παροτρύναμε τους ανθρώπους εκεί να μιμηθούν τις αρχές και τα ιδανικά της, χαμένα για πολλούς από εμάς, και να παραδειγματιστούν από τη στάση ζωής της. Ομοίως δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε απαγόρευση σίτισης και παροχής νερού σε αδέσποτα ζώα σε χώρους που επιτρέπεται είναι παράνομη και καταχρηστική και θα μας βρει απέναντι.

Το γεγονός ότι κάποιοι είναι λειτουργοί της Θέμιδας δεν τους απαλλάσσει από την τήρηση της νομοθεσίας αντίθετα τους επιφορτίζει με επιπλέον υποχρέωση για την εφαρμογή της» καταλήγει στην επιστολή της η ΠΦΠΟ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!