Η Διεύθυνση Δασών Αθήνας του ΥπΑΑΤ έκανε έξωση στο Καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας

 

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 120 πρώην αδέσποτοι σκύλοι και πάνω από 50 γάτες μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθήνας του ΥπΑΑΤ και τη διοικητική αποβολή κατά της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, βάσει της οποίας ζητείται το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που διατηρεί ο συγκεκριμένος σύλλογος με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, σε δασική περιοχή στα όρια του δήμου.

Ο χώρος όπου βρίσκεται το καταφύγιο και διοργανώνονται εκδηλώσεις προώθησης της φιλοζωικής κουλτούρας είχε παραχωρηθεί στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας με απόφαση προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Αριστείδης Βασιλόπουλος, σε επιστολή του επισημαίνει ότι ο σύλλογος δεν έχει προβεί σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους, σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αλλά αντίθετα, η παρουσία και δραστηριοποίησή του εκεί περιφρουρεί το δάσος από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου.

Με σκληρή γλώσσα η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) ζητά από τη Διεύθυνση Δασών Αθήνας, τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος, να σταματήσουν αυτή τη φαρσοκωμωδία καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα για το φυσικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελούν άνθρωποι και ζώα. «Διαβάσαμε με σκωπτική διάθεση τα αποδιδόμενα στο φιλοζωικό σύλλογο για καταπάτηση, νομή και κατοχή του χώρου και με πολύ περίσκεψη για τα πραγματικά αίτια αυτής της απόφασης όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι πάντες καταπατούν τα πάντα, καίνε τα πάντα, ξεπουλούν τα πάντα προς ίδιον όφελος –σε αντίθεση με το φιλοζωικό σύλλογο που επιτελεί κοινωνικό κυριολεκτικά έργο–, χωρίς να δούμε την Διεύθυνση Δασών να πρωτοστατεί κατά των εγκλημάτων εναντίον της φύσης και του περιβάλλοντος σε πανελλαδική κλίμακα. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο;» επισημαίνει η ΠΦΠΟ.

Το Καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας όχι μόνο αποτελεί μια όαση ανάμεσα στα διάφορα κυνοκομεία-Νταχάου που διατηρούν οι δήμοι ανά την επικράτεια, αλλά επιτελεί ταυτόχρονα κι ένα πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο υψηλών προδιαγραφών για τα δεδομένα της χώρας μας. Κάτω τα χέρια σας εδώ και τώρα, προσθέτει η ΠΦΠΟ, από μια δραστηριότητα που θα έπρεπε να τη στηρίζετε με κάθε τρόπο και να ευγνωμονείτε τους εθελοντές και όχι να τους κυνηγάτε ανηλεώς. «Ασχοληθείτε με τους πραγματικούς καταπατητές γης. Αναμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να σταματήσουν αμέσως αυτή την επαίσχυντη πράξη δείχνοντας έστω και κατ’ επίφαση τον στοιχειώδη σεβασμό στην εθελοντική προσφορά και δραστηριότητα» καταλήγει στην επιστολή της η ΠΦΠΟ.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2016 ορίστηκε η δικάσιμος για την αίτηση Αναστολής και Ανακοπής της έξωσης από το χώρο του καταφυγίου που κατέθεσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας με στόχο να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να βρει ένα νέο κατάλληλο χώρο για τη μεταστέγαση των ζώων που φιλοξενεί και φροντίζει, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν καμιά ελπίδα επιβίωσης αν επανενταχθούν.

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!