Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημοσίως μετά τις καταγγελίες της ΜΚΟ Επτάψυχες (Nine Lives Greece) ότι απομάκρυνε από τον κήπο της τις αδέσποτες γάτες που ζούσαν χρόνια στο χώρο αυτό και τις εγκατέλειψε σε άλλα σημεία που δεν υποδεικνύει με σαφήνεια.

Η ΜΚΟ Επτάψυχες κατήγγειλε ευθέως την Αμερικανική Πρεσβεία ότι εξαφάνισε τις αδέσποτες γατούλες, τις οποίες και αναζητά, και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτού του είδους την πρακτική.

Σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ, η οποία περιθάλπει αδέσποτες γάτες στην Αθήνα, αναφέρει: «Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα εξορίζει γάτες: Στεκόμαστε με φρίκη μπροστά σε αναφορές ότι η Αμερικανική Πρεσβεία έχει αρχίσει να εξαφανίζει τις γάτες που ζούσαν μέχρι τώρα στον κήπο της. Μάθαμε από έγκυρες πηγές πως 4 από τις 7 φιλικές γάτες που ζούσαν όλη τους τη ζωή στον κήπο της Πρεσβείας περισυλλέχθηκαν και εγκαταλείφθηκαν στα περίχωρα της Αθήνας.

Μια απ’ αυτές τις γάτες, η 14χρονη Squinty, που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι μια αδύναμη και ευγενική γριά γατούλα που ποτέ δεν γνώρισε άλλο σπίτι πέρα από τον χώρο της Πρεσβείας. Όλες οι γάτες είχαν στειρωθεί από εθελόντριες φιλόζωες, όπως ορίζει ο νόμος. Στις 10-11 Δεκεμβρίου όμως μεταφέρθηκαν σε ένα επικίνδυνο μέρος ανάμεσα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σε περιοχή μιας αγέλης σκύλων. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πριν από ένα χρόνο περίπου η Αμερικάνικη Πρεσβεία εξαφάνισε με τον ίδιο τρόπο 15 γάτες από τον κήπο ενός υψηλά ιστάμενου προσώπου.

Εκφράστε τη δυσαρέσκειά σας προς τις απάνθρωπες πράξεις της Πρεσβείας μέσω Twitter @usembassyathens @daviddpearce ή στείλτε μήνυμα στο Facebook: https://www.facebook.com/USEmbassyAthens.

Απαιτούμε την ασφαλή και άμεση επιστροφή των στειρωμένων και φιλικών γατών που απομακρύνθηκαν, μες την καρδιά του χειμώνα, από το χώρο της Πρεσβείας σε μια πράξη άλογης βαναυσότητας. Ζητάμε από την Αμερικανική Πρεσβεία να πράξει σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο και να δείξει τις πολιτισμένες            αρχές της διαβεβαιώνοντας για τη μελλοντική ασφάλεια των γατών στο χώρο της Πρεσβείας. Ζητάμε επίσης να εφαρμόσει πρόγραμμα παγίδευσης, στείρωσης και επαναφοράς, καθώς και κτηνιατρικής φροντίδας για τις γάτες που διαμένουν στο χώρο της τώρα, αλλά και στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση της ΜΚΟ Επτάψυχες.

Η Αμερικανική Πρεσβεία αναγκάστηκε να απαντήσει στις καταγγελίες της ΜΚΟ Επτάψυχες στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, αναφέροντας: «Η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας έχει λάβει πολλά μηνύματα από ανθρώπους εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις γάτες που ζουν στο χώρο της. Μερικές από τις γάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο περιφραγμένο και ασφαλή χώρο της Πρεσβείας στην Αθήνα. Αρκετές από τις γάτες συνεχίζουν να ζουν στην Πρεσβεία, όπως και πριν. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας».

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!