Με περίσσιο στιλάκι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ότι «εμείς τοποθετηθήκαμε λέγοντας πως δεν θα σχολιάσουμε επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης» με αφορμή τη σκανδαλώδη αγορά μέρους των μετοχών της «Πήγασος» από τον Ιβάν Σαββίδη.

Στη συνέχεια της δήλωσης πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση Σαββίδη». Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές Τζανακόπουλος υπερασπίζεται επιθετικά το πλήρες ξεγύμνωμα της κυβέρνησης, η οποία -όπως θα έσκιζε τα μνημόνια- θα έδινε και ένα τέλος στο καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής στα ΜΜΕ.

Η βασική ρητορική του τριγώνου της αμαρτίας τράπεζες-ΜΜΕ-εργολάβοι με το οποίο θα αντιπαραθετόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση ξεχάστηκε μέσα στη… θαλπωρή της κυβερνητικής καρέκλας. Φλομώσαμε στη διαφάνεια. Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών έρχεται η πώληση μετοχών του Mega στον Σαββίδη μετά από κυβερνητικές πιέσεις και η απάντηση σε αυτό από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται με θράσος: «Σας πειράζει, δηλαδή, που κάποιος επιχειρηματίας στηρίζει τον πρωθυπουργό;» Μήπως είναι και με τον Κούλη όσοι αμφισβητούν αυτή τη συναλλαγή;

Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής που το μόνο που τους έχει απομείνει είναι ο τσαμπουκάς και η ακόμα μεγαλύτερη γελοιοποίησή τους. Μερικές φορές οι υποστηρικτές μίας γελοίας πολιτικής μοιάζουν πιο αστείοι προσπαθώντας να υπερασπιστούν οτιδήποτε με υφάκι και με μόνο στόχο να διατηρήσουν την καρέκλα τους… Τσαμπουκάς στις συνεντεύξεις τύπου και πλήρης υποταγή στους δανειστές και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Και όλα αυτά από τύπους σαν τον Τζανακόπουλο, το παιδί του κομματικού σωλήνα, του οποίου το μόνο του προσόν ήταν και είναι ότι είναι έμπιστος συνεργάτης του Τσίπρα. Από τη νεολαία του Συνασπισμού μέχρι τη θέση του ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού. Ένας πολιτικός κόσμος σε σήψη και ανυποληψία, ένας πολιτικός λόγος καφενείου μπροστά σε μία διαλυμένη και εξουθενωμένη κοινωνία.

Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν θα μπορέσει να προκύψει χωρίς το σάρωμα όλου αυτού του κατεστημένου, παλιού και νέου, αλλά και όλων αυτών των τύπων σαν τον Τζανακόπουλο που από την καρεκλίτσα τους περιγελούν μία ολόκληρη κοινωνία.

 

Μαρία Λαντζανάκη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!