Ένας σεμνός άνθρωπος, δημοσιογράφος με ήθος και συνέπεια έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία.

Ο Τάκης Διαμαντής γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στη δημοσιογραφική σχολή «Όμηρος» ενώ παράλληλα ασκούσε διάφορα επαγγέλματα για να βιοποριστεί. Το 1968 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία αμισθί, ως βοηθός ρεπόρτερ στις εφημερίδες Έθνος και Απογευματινή και ταυτόχρονα μαθήτευσε στο εξωτερικό δελτίο της εφημερίδας Ακρόπολις. Το 1969 προσελήφθη στην οικονομική εφημερίδα Χρήμα, μετά το κλείσιμο της οποίας μεταπήδησε στο εξωτερικό δελτίο της Απογευματινής, έως το 1971. Συνέχισε την πορεία του στον περιοδικό Τύπο και από το 1978 κι έπειτα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ως ανταποκριτής στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ενώ συνεργάστηκε, επίσης, με τη Deutsche Welle, και τις εφημερίδες Επικαιρότητα και Έθνος. Εργάστηκε στο εξωτερικό δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης επί σειρά ετών και διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού Αντί έως το 2008.

***

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η σύντροφός του Μαρίνα Βήχου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, έγινε εκτενής αναφορά για την εφτάμηνη περιπέτεια –βασανισμό όπως τη χαρακτήρισε– του Τάκη Διαμαντή όχι τόσο από τον κορωνοϊό αλλά από τη διαχείριση της πανδημίας και την πολύ άσχημη κατάσταση στα νοσοκομεία. Ο Τάκης Διαμαντής νόσησε από τον ιό, διασωληνώθηκε, τον ξεπέρασε αλλά ταλαιπωρήθηκε από ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις και έμεινε για 6 μήνες στο Σωτηρία και άλλα νοσοκομεία για να καταλήξει από σηψαιμία και ανακοπή καρδιάς. Όπως αναφέρθηκε πέρα από την άρνηση της κυβέρνησης να φέρει τα μονοκλωνικά έγκαιρα και σε επαρκείς ποσότητες (με τα οποία σίγουρα θα σώζονταν πάρα πολλοί άνθρωποι) η πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ έκανε ακόμα δυσκολότερη τη φροντίδα των ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος, ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας, και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι έδειξαν με πολύ συγκεκριμένο και αναλυτικό τρόπο τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Η Μαρίνα Βήχου δήλωσε πως θα κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου για όσα υπέστηκε ο Τάκης Διαμαντής, που σήμερα θα ζούσε αν του είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα, όπως και για την ανάδειξη αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος που έζησαν και ζούνε χιλιάδες άνθρωποι μέσα στην πανδημία.

Ο Δρόμος εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στη σύζυγο του Τάκη Διαμαντή, Μαρίνα Βήχου, και στον γιο τους Ιάσονα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!