Τα των δημοτών στους δημότες

Μια ιστορική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας, υπερψηφίζοντας την ανάπλαση του άλσους. Εκπρόσωποι της παράταξης Δύναμη Πολιτών ανέφεραν ότι η δημοτική Αρχή θέλει μεν το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά στην έκταση που ανήκει στο σύλλογο. Άλλωστε, όπως επισήμαναν, τα έξι επιπλέον στρέμματα του άλσους ανήκουν στον κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας και δεν πρόκειται να τα παραχωρήσουν. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκόπη όταν περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα, επιτέθηκαν στο προεδρείο βρίζοντας και πετώντας αντικείμενα και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνσή τους. Ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η δημοτική Αρχή της πόλης, τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και τις πάγιες θέσεις των προηγούμενων δημάρχων της πόλης, έφερε προς ψήφιση το ζήτημα της προστασίας και της ανάπλασης του άλσους. Δυστυχώς, υπήρξε ξανά κινητοποίηση μικροοργανωμένων ομάδων με σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου και την ακύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτήν τη φορά δεν τα κατάφεραν και η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη των πολιτών αλλά και μια νίκη για τους φιλάθλους της ΑΕΚ που επιθυμούν πραγματικά να γίνει το γήπεδο, αλλά και να γίνει νόμιμα».

 

Φρένο στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

«Η συγκυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας τελείωσε στις 29 Δεκέμβρη, αποτελεί παρελθόν. Συνεπώς δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα να συνεχίζει το καταστροφικό έργο της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της διάσπασης και περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η υπηρεσιακή πλέον συγκυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να σταματήσουν σήμερα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης αλλά και της δημιουργίας της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ”, γιατί διαφορετικά επωμίζονται τεράστιες ευθύνες», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση-ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου. Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και της μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος της Ελλάδας και το θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Η απερχόμενη κυβέρνηση σαφώς δεν έχει δικαίωμα να εκχωρεί τη βασικότερη στρατηγική εθνική υποδομή, να ξεπουλάει ό,τι κτίστηκε με τον ιδρώτα του λαού σε εξήντα χρόνια. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα, γιατί η ενέργεια είναι Δημόσιο-Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό. Ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ είναι και θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού λαού και βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», καταλήγει η δήλωση των βουλευτών.

 

Το «φλουρί» του μετανάστη

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τις προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, ωστόσο, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Πολύ κρίμα. Γιατί θα χάσουν τη μοναδική ευκαιρία, αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες νέων κυρίως, οι οικονομικοί πρόσφυγες και τα μεγάλα θύματα του μνημονιακού αρμαγεδδώνα, να πάρουν το κομμάτι που δικαιούνται στην «εκλογική πίτα», να δώσουν τη χαριστική βολή στους υπεύθυνους του ξεριζωμού τους. Ας ελπίσουμε ότι οι δικές τους οι ευχές θα οπλίσουν το χέρι των προσφιλών τους προσώπων την κρίσιμη στιγμή της κάλπης, θα χαλάσουν τη μέρα των πονηρών «δημοκρατών» που απεργάστηκαν ή ονειρεύτηκαν μεγάλη αποχή…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!