Για «παρακράτος μεγάλων οργανωμένων συμφερόντων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος με φιλάθλους της ΑΕΚ, ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν τη Δευτέρα στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. «Μια τέτοια συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μόνο με θεσμικούς εκπροσώπους του συνδεσμικού κινήματος και με προϋπόθεση την απερίφραστη καταδίκη της βίας που ασκήθηκε και των προσπαθειών φίμωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας» ανακοίνωσε ο δήμος.

Τα επεισόδια της Δευτέρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε δημοτικών συμβούλων και τουλάχιστον ενός πολίτη (κάποιοι εκ των οποίων χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο), ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό μιας σειράς επεισοδίων που συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια τους τελευταίους μήνες, μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, 50 «φουσκωτοί» βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησαν, συνεπικουρούμενοι από δημοτικό σύμβουλο επικεφαλής παράταξης του δήμου, να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη μέρα επρόκειτο να συζητηθεί στο Συμβούλιο ο τρόπος υπεράσπισης του Άλσους, με αφορμή την απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης για την προστασία, διαχείριση και ανάπλασή του. Προφανώς κάποιοι έχουν άλλη γνώμη και προσπαθούν να την επιβάλουν με τραμπουκισμούς, επεισόδια και τραυματισμούς. Κι όλα αυτά σε μια πόλη όπου περιφερόμενοι «οπαδοί της ΑΕΚ» έχουν επιβάλει τον τρόμο και την απαγόρευση κάθε έκφρασης. Αλλά και σε μια πόλη όπου η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η ΑΕΚ δικαιούται να έχει γήπεδο, αλλά «με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα».

 

«Ηθικός αυτουργός ο Αράπογλου»

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την πόλη μας από το πολεμικό κλίμα που κάποιοι εσκεμμένα καλλιεργούν και θέλουν να εγκαθιδρύσουν» δηλώνει η δημοτική αρχή, που καταγγέλλει τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Αράπογλου ως «πολιτικό υποκινητή και ηθικό αυτουργό της χωρίς προηγούμενο τραμπούκικης επίθεσης» της περασμένης Δευτέρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια της Δευτέρας ήρθαν να προστεθούν στο κλίμα όξυνσης των τελευταίων ημερών, κατά τις οποίες μέθοδοι υποκόσμου αναστατώνουν και πάλι την πόλη. Αξίζει να αναφερθεί η καταγγελία ότι σε επίσημες ιστοσελίδες της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν αναφερθεί ονόματα και πλήρη στοιχεία των 17 πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ για να ακυρωθούν διοικητικές πράξεις του Άρ. 42 (Ν.4277/14) σχετικά με το Άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ. Η ενέργεια αυτή είναι προφανές ότι στοχοποιεί ανθρώπους και τις οικογένειές τους, πολύ περισσότερο που τις προηγούμενες μέρες κάποιοι από αυτούς κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές.

Για αυτή καθαυτή την υπόθεση του γηπέδου πάντως, πηγές που γνωρίζουν τα πράγματα επιμένουν ότι η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης δεν προτίθεται να σηκώσει το οικονομικό βάρος κατασκευής και λειτουργίας του γηπέδου και για το λόγο αυτό προσπαθούν απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο να χρεώσουν το ναυάγιο αυτό στη νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την υπόθεση πάντως να έχει πάρει διαστάσεις μαφίας και υποκόσμου, πρέπει να αναμένεται ότι οι τραμπουκισμοί δεν θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν να θέτουν εν αμφιβόλω την ίδια τη δημοκρατία και το διάλογο στην πόλη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το επεισόδιο της Δευτέρας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, «Καμιά επιχείρηση οργανωμένης τρομοκράτησης δεν έχει ελπίδα να πετύχει σήμερα. Ίσα-ίσα, ατσαλώνει την αποφασιστικότητα όσων αγωνίζονται για να μην εγκατασταθεί στην πόλη ένα παρακράτος μεγάλων οργανωμένων συμφερόντων, που θα παρεμποδίζει με τη βία την άσκηση του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τη δημοκρατική δράση των πολιτών. Το άλσος θα διασωθεί και το γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους κατοίκους και το Σύνταγμα».

 

Χ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!